NEBOJŠA GLOGOVAC: Draža je branio svoju zemlju, ostalo je komunistička propaganda!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srpski narod ne neguje dovoljno istinu o svojoj istoriji. Istoriju pišu pobednici, a kao što znamo, narod prihvata ono što pišu pobednici, rekao je glumac koji igra generala.

 

Nebojša Glogovac, koji u seriji “Ravna gora” tumači lik Draže Mihailovića rekao je da se ekipa koja je radila na ovom projektu trudila da pokaže pravu istinu o Draži i četničkom pokretu, kao i da odgovori na pitanje zašto su se tokom Drugog svetskog rata Srbi okrenuli jedni protiv drugih umesto da se zajedno bore protiv neprijatelja.

 

“Iskreno se nadam da ćemo kroz seriju dotaći nešto što je on zaista i bio, da će celo njegovo predstavljanje odgovarati istini o liku i delu Dragoljuba Mihailovića. Zaista smo se trudili da, koliko je bilo u našoj mogućnosti, istražimo što više detalja o njegovom životu kako bismo došli do istinite slike o njemu.

Advertisements

 

To je moja nada i želja, ali ostaje da se kroz seriju vidi koliko smo u tome i uspeli. S obzirom na komunističku propagandu u poslednjih šest decenija, o liku i delu Draže Mihailovića stvorena je jedna nestvarna i nerealna slika. On je u stvari čovek koji je branio svoju zemlju, kao profesionalni vojnik u kraljevskoj vojsci. S velikom dozom ozbiljnosti prišao je svom pozivu, jer u Srbiji biti vojnik značilo je biti častan čovek koji brani svoju zemlju. To su neki principi koji su kasnije negde nestali”, priča Glogovac, i napominje da serija predstavlja pokušaj da se prikaže i ta druga strana priče.

KURIR

Advertisements

error: