NE ZASMEJAVAJ NAS! – EDI RAMA: Albanska vojska će zgaziti Srbe, mnogo smo jači!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dok Beograd poziva na mir i uzdržanost, Albanci ne prestaju da prete ratom!

 

Gostujući na RTK zajedno s premijerom Albanije Edijem Ramom, kosovski predsednik Hašim Tači je provocirao da će Srbi sami morati da sruše potporni zid u Kosovskoj Mitrovici! Rama je otišao korak dalje i zapretio da će „Kosovo i Albanija zajedno braniti svoju teritoriju“, te da će reagovati „na svaki upad Srbije na teritoriju Kosova“.

I pored upozorenja iz EU da ne sme da daje zapaljive izjave, Tači je juče nastavio da provocira.

– Srušiće ga (potporni zid u Kosovskoj Mitrovici, prim. aut.) oni koji su ga izgradili. Razgovarali smo o tome sa evropskim vlastima. Iskreno, oni koji su ga izgradili u težem su položaju – kazao je Tači.

Rama je rekao da je, „ako Srbija i za centimetar uđe na Kosovo“, Albanija spremna da odgovori.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da ni EU ni Priština ne poštuju dogovoreno i da stalno menjaju pravila, te da je sve što je on rekao istina.

I EU da se drži dogovora

Advertisements

– Ne postoji niko u EU ko može da kaže da nije tako. Šta više hoćete od Srbije? Jasno je rečeno da nema razgovora o ZSO. Tišina, nema razgovora o ZSO. Niko se ne uzbuđuje oko teme koja je suština Briselskog sporazuma i suština za Srbe, ali pravi se problem od zida od 80 centimetara – kazao je Vučić.

Kako je prepričao, prešli su na razgovor o mostu, iako je to pitanje dogovoreno još ranije.

– Oni neće nikakav dogovor ni o čemu, šta hoće od nas kad je sve što je dogovoreno posle puj-pike ne važi – upitao je srpski premijer.

Vučić je poručio EU da zauzme jasniju poziciju, odgovarajući na izjavu Maje Kocijančić, portparolke šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, da bi Beograd i Priština trebalo da se uzdrže od zapaljivih izjava.

– Neka se EU bar na 15 minuta drži onoga što predloži, jer su ranije poručili da će upozoriti onoga ko prvi prekrši dogovor. Nisam ništa zapalio, naprotiv, gledao sam da smirujem ono što su drugi zapalili. Beograd želi dijalog i poštuje ulogu Mogerinijeve, ali EU je poručila da će upozoriti onoga ko prvi prekrši dogovor – kazao je Vučić.

 

KURIR

Advertisements

error: