NE POPUŠTA! – VULIN: Sve žene ima da idu na vežbe inače prave krivično delo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nije služio vojsku, ali je zato sada rešen da u rovove pošalje ne samo muškarce nego bi pod opasač da stavi i žene mlađe od 50 godina!

On je, naime, najavio da će sve žene morati da prođu obaveznu obuku za davanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijama, dok će dame koje su služile vojni rok ovu višednevnu vežbu odraditi u uniformi i sa oružjem.

Sve dame do 50 godina

– Sve radno sposobne žene u Srbiji biće pozivane na vežbe iz prve pomoći, civilne zaštite i postupanja u slučaju požara, poplava i zemljotresa. Kada ovaj predlog bude zakonski regulisan, svi građani Srbije će, bez obzira na pol, biti dužni da se odazovu pozivima za vojnu i civilnu obuku – kazao je Vulin.

Predlog o obaveznoj vojnoj vežbi za žene mnoge je iznenadio, a neke i veoma naljutio. Najoštrija je bila dramska spisateljica Biljana Srbljanović, koja je preko Fejsbuka poručila da u Vulinovu jedinicu „ne ide ni mrtva“.

– Ume li neko ovom bolesniku da objasni da on može mami svojoj nešto da odluči, da istom prilikom može da me poljubi u guzicu u Strazburu, pre nego što me natera da ulazim u bilo kakvu prisilnu vojnu obuku, kao i da se obavesti da je, još i njegova generacija i desetine pre nje, već imala obaveznu predvojničku obuku sa sve kursem prve pomoći sve do fakulteta. Ili je i tada bio ćorav, pa su ga oslobodili polaganja i tih predmeta u srednjoj i tih ispita na faksu? Da li se moron seća da smo, još kao deca, morali da pucamo na strelištu, da fingiramo davljenje plastičnih lutaka i polažemo prepovijanje zavojima – napisala je Srbljanovićeva i dodala:

Advertisements

Bežao od vojske

– Takođe, da li bolesnik zna koliko bi koštalo ovo zamišljeno prisilno privođenje žena, ili kako on naziva „dama“, u realizaciju njegovih vlažnih snova o ženi u uniformi koja daje usta na usta prvu pomoć prilikom sledećeg rata s celim svetom, koje je uobičajavao izazivati? Hospitalizujte Vulina, i to u civilnu bolnicu. Na vojnu ne bi smeo imati pravo, jer je od služenja vojnog roka bežao kao mala p*čka, pa ga sada, sa skoro 50, stigla kriza prigovora savesti.

Podsetimo, po postavljanju Vulina za ministra vojnog, pokrenuto je pitanje njegovog nesluženja vojnog roka. Vulin se posle dve nedelje ćutanja pravdao da je oslobođen vojnog roka zbog velike dioptrije. A zatim su se pojavili delovi intervjua koji je tokom bombardovanja dao za RTS, u kojem je tvrdio da nije bio mobilisan jer su sva mesta bila popunjena.

Ipak ministar VUlin ostaje nem na povike žena jer sudeći po nastavku procesa usvajanja ovog zakona, on nastavlja da tvrdi da je odbijanje poziva vršenje krivičnog dela.

KURIR

Advertisements

error: