NE LAŽI VIŠE! – VUČIĆ: Obećavam pronaći ću ubicu Olivera Ivanovića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Zahtevamo da se državi Srbiji omogući da učestvuje u istrazi, a mi ćemo našu istragu sigurno sprovesti – rekao je Đurić!

 

“Ubistvo Olivera Ivanovića je pre svega velika tragedija za njegovu porodicu, ali i ceo srpski narod”, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i dodao da je ovo najgora stvar koja je mogla biti urađena Srbima na Kosovu.

 

U specijalnoj emisiji “Oko” na Radio-televijiziji Srbije gostovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurići i Dalibor Jevtić, ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

– Zahtevamo da se državi Srbiji omogući da učestvuje u istrazi, a mi ćemo našu istragu sigurno sprovesti – rekao je Đurić.

 

S obzirom na to da su kosovske vlasti već odbile ovaj zahtev Beograda, Đurić je naglasio da je u pitanju velika tragedija i da će, ako Priština ne dozvoli da Beograd učestvuje u njoj, to značiti da je jasno odakle je došao ubica.

Advertisements

On je naveo i da će Srbija insistirati na privođenju ubica pravdi.

– Ako se to ne desi, onda nešto tamo nije u redu – rekao je Đurić.

 

S druge strane, Jevtić je na početku istakao da je ovo najbolniji trenutak za porodicu Olivera Ivanovića, te da je sada najvažnije da se ne izlazi sa preuranjenim zaključima koji nisu potkrepljeni činjenicama.

– Ja ću i u razgovoru sa članovima kosovskih organa tražiti da se srpski organi uključe u istragu. Mislim da je ovo izuzetno opasna stvar i da oni koji su ovo planirali imaju opasne namere. Kako se te namere ne bi ostvarile važno je izaći u javnost sa činjenicama – rekao je Jevtić i dodao da ovaj događaj ne sme da se koristi u političke svrhe.

 

– Do sada su naši razgovori uvek bil korektni, ali ovo je specifičan trenutak – rekao je on povodom pitanja da li očekuje da će Priština, ipak, dozvoliti da Beograd učestvuje u istrazi.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: