NE BRINITE, NEKI OD NAS PAMTE! Ovo je stotine momaka koji su poginuli na Kosovu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lozanka Radoičić, majka vojnika Vladimira (19), poginulog heroja na karauli Košare 1998. godine, emotivnim postom u četvrtak je obeležila dan rođenja svog sina.

 

Vladimir bi 23. marta 2017. godine napunio 38 godina, a njegova majka javno se zapitala koliko još njegovih rođendana treba da prođe da bi presuda protiv terorista koji su ga ubili bila realizovana

„Sine moj, još jedna godišnjica, a ti nisi sa nama. Danas bi, sine, punio 38 godina a ti, tamo gde si, i danas imaš 19 godina. 19 godina od kako si „otišao“ zauvek da te više ne vidimo, bar dok smo ovde na zemlji. A ovde, Vlado, ništa novo… Opet po ko zna koji put je predizborna kampanja.

Advertisements

 

Izbori na kojima ti nikada nisi imao prilike da učestvuješ. Od ovih, kao i mnogi do sada, ti i drugovi koji su sa tobom i ovoga puta nećete imati ništa. I danas, posle 19 godina od pogibije, vama „podižu“ spomenik. Naravno dok izbori ne prođu, a onda sve ostaje po strani, da nekih novih izbora. Tako je i ovih dana. Teroristi koji su ubili tebe i tvoja drugove, na 30 metara blizu jugoslovensko-albanske granice, u rejonu karaule Košare, osuđeni su, a rešenje je, posle šest meseci, krajem avgusta prošle godine, postalo i pravosnažno. Samo to i ništa dalje… Ko zna koliko će još tvojih rođendana da prođe da bi se to rešenje realizovalo“, zapitala se Lozanka na društvenoj mreži Fejsbuk.

 

Podsetimo, karaula Košare, u NATO agresiji, postala je poprište najžešćih i najkrvavijih kopnenih borbi. Između jedinica Vojske Jugoslavije i takozvane OVK, albanski teroristi su uz snažnu vazdušnu podršku NATO bezuspešno pokušavali da tim pravcem prodru na Kosovo.

Bilo je to „pakleno mesto” i pre zvaničnog početka rata.

 

IZVOR: AGENCIJE

Advertisements

error: