NASTAVLJA SE PLJAČKA! Siromašnoj baki u Beogradu uvećali račun za struju 30 PUTA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograđanka Mladenka B. (69) dobila je januarski račun za struju čak 30 puta veći od prethodnog, decembarskog!

Nakon teksta koji se tiče astronomskih računa za struju koji su naše sugrađane zatekli i u januaru, a koji je “Alo!” nedavno objavio, ona je odlučila da nam izloži svoj problem.

– Iako je od februara prošle godine sve do sada moje brojilo bilo faktički zamrznuto, što nije moja greška, ja sam dobijala račun za struju u proseku od oko 1.000 dinara, jer u stanu niko nije ni živeo proteklih meseci, osim januara. U januaru smo koristili grejanje svega 12 dana – TA peć i povremeno jedan radijator zbog ekstremno niskih temperatura, da bi mi EPS ispostavio račun od 33.218 dinara. Naime, konačna statistika pokazuje da sam u januaru ove godine potrošila 524,61 odsto više struje nego u istom mesecu prošle godine, a 422,10 odsto više u odnosu na prosečnu potrošnju u domaćinstvima u Srbiji u istom mesecu prethodne godine. Kako je to moguće? Stvarno mi nije jasno – čudi se ona i napominje:

– Dakle, ispada da smo prošli mesec potrošili 2.386 kilovata, od toga 2.242 u višoj tarifi, a 144 kilovata u nižoj. Da bi po onome što sam proračunala shvatila da mi je naplaćeno dodatnih 296 kilovata obračunatih po nižoj tarifi u odnosu na stanje koji se odnosi na prethodnih 10 meseci.

Advertisements

Prema njenim rečima, bila je totalno u šoku kada su joj iz EPS-a ispostavili račun od skoro 35.000 dinara.

EPS ispravio račun

Iz EPS-a su nam rekli da je kupcu Mladenki B. korigovan je račun za januar 2017. godine i poslat je ispravan račun na kojem je utvrđeno da kupac ima preplatu od 23, 92 dinara i nema dug.

– Ekipe na terenu su zamenile brojlo. Staro brojilo prosleđeno je u licenciranu laboratoriju na ispitivanje. Po dobijanju izveštaja o ispravnosti merila električne energije utvrdiće se vrsta greške u merenju. – kažu oni.

– Nisam mogla da verujem rođenim očima šta me snašlo. Čini mi se da je EPS-ova računica preterana na više načina… Uostalom, kada se stanje na brojilu zamrzne deset meseci unazad crvena zona je ono sto vam sleduje, zar ne? Na mojim obračunima od marta do decembra 2016. godine, potrošnja struje je evidentirana, ali ne i promena na brojilu. Dakle, prema evidenciji EPS-a izgleda da je moje brojilo prestalo da otkucava zaključno sa februarom 2016. godine i nije se pomerilo sve do januara ove godine iako unazad deset meseci redovno plaćamo potrošene kilovate. Kako je moguće da je na jednom delu obračuna potrošnja evidentirana, a na drugom nije? Zar unazad deset meseci niko nije uočio ovu neregularnost? – pita se ona.

 

ALO

Advertisements

error: