NASER ORIĆ: Slobodan sam, hoću Vučić javno da mi se izvini

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ratni komandant Naser Orić izjavio je sarajevsku televiziju Face da će od predsednika Srbije Aleksandra Vučića tražiti da mu se izvini i da razmišlja da protiv njega podnese krivičnu tužbu za klevetu, pošto ga je Apelaciono veće suda BiH oslobodilo, uprkos izjavama brojnih svedoka za zločine počinjene na području Bratunca i Srebrenice.

 

„Ja ovo doživljavam kao osvojen još jedan rov. Ne bih rekao da je država Bosna i Hercegovina ćutala. BiH ima svoje mehanizme koji se bave ovim poslom. Političari nemaju potrebe da se mešaju u ovo. Imaju institucije koje su zadužene za to“, kazao je Orić za televiziju Face.

 

Advokatice Nasera Orića su u emisiji sarajevske televizije istakle zadovoljstvo povodom oslobađajuće presude

„Zadovoljstvo je advokata svaki put kada dobijemo oslobađajuću presudu. Ovaj predmet je bio složen i komplikovan zbog političke dimenzije i pritisaka koje smo imali. S pravne strane predmet je bio vrlo jednostavan. Naser je pravosnažno oslobođen i ne postoji mogućnost da mu se sudi za ista dela“, rekla je Lejla Čović.

Advertisements

 

Orić je rekao da želi da javnosti pokaže da optuže protiv njega nisu istina.

„Očekujem od gospodina Vučića da mi se javno izvini za optužbe i klevete koje je istakao u svojim javnim nastupima. Imao sam danas tri poziva od trojice advokata iz Srbije koji traže od mene da podnesu tužbu protiv Vučića za klevetu. Meni je zanimljivo zašto su porodice poginulih srpskih žrtava dozvolile Vučiću da promoviše njihove sinove u kukavice. Vučić je tvrdio da ima čoveka koji je očevidac da sam ja vadio nekome oči. Kao čovek moram pokazati javnosti da to nije istina“, naglasio je Orić.

 

„Moguće je s pravnog aspekta da Orić podnese tužbu protiv Aleksandra Vučića“, istakla je Lejla Čović.

 

KURIR.RS / FOTO: FMA

Advertisements

error: