NAROD IZAŠAO NA ULICE! Blokirani i mostovi u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Protest pod sloganom “Jedan od pet miliona” počeo je ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a učesnici će posle govora pisca Marka Vidojkovića, prošetati centralnim beogradskim ulicama.

 

Protestna povorka proći će ulicama Vasinom, Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde je planiran performans, a potom nastaviti ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana do Terazija gde je predviđen završni govor.

Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog i Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Visoke škole elektrotehnike i računarstva i Pravnog fakulteta su pod parolom “Budite(se) studenti #Jedan od pet miliona”, organizovano su došetali na protest od studentskog doma “4. april” na Voždovcu.

 

Određen broj profesora nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kulturnih radnika i advokata takođe je uputilo podršku građanima koji protestuju.

Advertisements

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. godine zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

 

Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu ali je traženo i da se pronađu počinioci i nalogodavci ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Upućen je poziv na dogovor i zahtev opoziciji da iznese konkretan plan građanima šta će učiniti da promene sistem u Srbiji i u kojoj će građani birati servis građana, a ne vlast.

 

N1 SRBIJA
FOTO: FACEBOOK

 

Advertisements

error: