Napravljena igrica “TOMOVAČA” pomozite predsedniku da skupi šljive i napravi rakiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pomozi mu da sakupi što više šljiva i napravi rakiju, koristi Tominu vernu čuturu kako bi odbijao neprijateljske manevre, sakupi bar 15 šljiva i onda je vreme za „Tomovaču“….

 

Ovo je uputstvo za igranje nove igrice za mobilne telefone, čiji je glavni lik predsednik Srbije Tomislav Nikolić, i koja je dobila naziv po njegovoj nadaleko čuvenoj rakiji „Tomovači“.

 

Tako će oni koji požele da je igraju, biti pozvani da pomognu predsedniku da sakupi što više šljiva, naravno i kazan za pečenje rakije, i to sve na putu ka njegovom imanju u Bajčetini kod Kragujevca. Aktuelni predsednik Srbije u igrici je obučen u narodnu nošnju, i sa šajkačom na glavi i čuturom u ruci trči po livadi i nailazi na brojne prepreke, koje igrači treba da mu pomognu da premosti.
Zanimljivi su i saveti, koji korisnicima pomažu da savladaju ovu „avanturu“, pa se između ostalog navodi da „e „helikopter pokvario, džiperi su se zadržali u Zaječaru, pa se Toma zaputio kroz šljivike i livade“.

I muzička podloga je prilagođena ambijentu, tako da se u pozadini čuje narodna muzika ali i kolo, dok predsednik skuplja „pojene“, i brani se od penušavih krigli sa pivom.
Međutim, on nije usamljen u toj borbi jer ima mogućnost da sakupi i poneku borovnicu, i tako prizove u pomoć još nekog junaka. Jedna varijanta je pevač narodne muzike Bora Drljača.

Advertisements

Međutim, to nije sve jer, kada u pohode krene sa još jednim likom iz igrice, Nikolić dobija štit u obliku čokanja i postaje neuništiv, a čitav taj pohod prati pesma Mitra Mirića „Ne može nam niko ništa“.

 

Za one koji osvoje najviše „pojena“ u igrici nagrade su raznovrsne, a zapravo se radi o vrlo specijalnim odelima „Toma diploma“, „Toma grobar“ ili „Toma bin šljiva“. Među njima je i pozadina Beograda na vodi, ili pak izbor različite folk muzike i pojavljivanje pevača Mitra Mirića.

Postoje i utešne nagrade. Tačnije, ako igrač napravi grešku pa junak nastrada, pojaviće se slika predsednika koji izgovara utešnu rečenicu: Vi ste se borili najbolje što možete, a to je bilo mnogo bolje od mnogih od vas.

Ovu, u najmanju ruku nejasnu rečenicu Nikolić je upitio srpskim sportistima prilikom dočeka sa Olimpijskih igara.

Igricu „Tomovača“ do sada je preuzelo više od 30.000 korisnika, od kojih je dobila jako dobre ocene. Međutim, ima i zamerki, a glavna je ta što se u njoj ne pojavljuje supriga predsednika Nikolića, Dragica.

Autor igrice, inače srednjoškolac iz Kragujevca“, kaže za list „Danas“ da je „Dragica u privatnoj crkvi u Bajčetini i ne može da dođe“. Kaže i da je na ideju da napravi ovu igricu došao dok je brao šljive, i da je hteo da nasmeje Blkance kojima je rakija omiljeno piće, dok je predsednik, po njegovom viđenju, najveći ljubitelj radije u ovom delu sveta.

 

(Autor: Blic)

Advertisements

error: