NAJNOVIJE – TRAMP PORUČUJE Srbiji, Grčkoj i Mađarskoj: Zatvorite granice za migrante!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je telefonom ruskog kolegu Vladimira Putina, što je prvi direktan kontakt dvojice lidera

 

Navedeno je da će u razgovorima učestvovati i potpredsednik SAD Majkl Pens. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je saopštio novinarima da sa ruske strane u pregovorima neće niko učestvovati osim predsednika. Drugi detalji razgovora nisu dati.
„Posle razgovora s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koji je trajao 45 minuta, predsednik SAD sada razgovara telefonom s trećim od pet lidera – predsednikom Rusije Putinom“, napisao je portparol Bele kuće Šon Spajser na svojoj stranici na Tviteru.

Advertisements

 

Tramp je prethodno na Tviteru naveo da će sa Putinom razgovarati o poboljšanju odnosa, kao i o “informacijama o tome šta treba raditi u narednih sedam dana”.
Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom i sa japanskim premijerom Šinzom Abeom i tom prilikom potvrdio “čeličnu posvećenost SAD” bezbednosti Japana.
Razgovor sa japanskim premijerom bio je prvi među nekoliko telefonskih razgovora koje je Tramp za danas planirao sa svetskim liderima.

 

Tramp je ranije u toku dana i zvanično zabranio masovni ulazak muslimana u SAD, poručujući prvim zemljama Evrope da urade isto. U te prve zemlje računaju se (Grčka, Makedonija, Srbija, Mađarska, Italija).

 

Uskoro opširnije

 

Informer / Agencije / Sputnik

Advertisements

error: