NAJNOVIJA VEST! Vučićević osuđen zbog širenja mržnje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu urednik lista “Informer” Dragan J. Vučićević je osuđen za kršenje zabrane govora mržnje.

 

Inicijativa mladih za ljudska prava pozdravila je tu presudu.

Inicijativa je u saopštenju navela da ohrabruje presuda koja “etiketiranje aktivista kao izdajnika i stranih plaćenika opisuje kao govor mržnje”

.

“Nadamo se da će ova presuda predstavljati prekretnicu ne samo u sudskoj praksi, već i u promeni odnosa javnosti prema onima koji šire mržnju i inspirišu nasilje. Sudske odluke su temelj pravne države, ali je neophodna i osuda javnosti koja je momentalna i efikasna, kako bi naše društvo jasno pokazalo da nije na strani onih koji šire mržnju, netrpeljivost i laži”, piše u saopštenju.

Advertisements

 

Inicijativa je pozvala “sve” da iskažu javnu i jasnu podršku toj presudi navodeći da se time “ne vrši nedozvoljeni pritisak na sud, već se izražava stav i mišljenje javnosti i čuva savest ovog društva koje mora na jasan način, u svakoj mogućoj prilici, otvoreno reći da je protiv svake mržnje, nekažnjivosti zločina i glorifikacije zločinaca”.

 

Presuda se odnosi na tekst sa nadnaslovom “Rat stranim plaćenicima” i podnaslovom “Vlast u Srbiji mora da primeni zakone koji važe u SAD i zabrani rad NVO agenturama koje dobijaju milione evra sa Zapada da bi izazvale sukobe, podele i haos u zemlji” koji je list “Informer” objavio 1. februara 2017.

 

AUTOR TEKSTA: B92

Advertisements

error: