NAJNOVIJA VEST – TAKO I TREBA! – SRBIJA povlači svog ambasadora iz FRANCUSKE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima posle vanredne sednice Vlade, održane nakon odluke francuskog suda da Srbiji ne izruči Ramuša Haradinaja.

 

 

Premijer Vučić kaže da je francuski sud konstatovao da su ispunjeni uslovi za donošenje odluke, što znači da je Srbija ispunila sve zahteve i podnela potpunu dokumentaciju.

– Odlučujuća je tačka četiri odluke suda. Citiram: “Izručenje može da ima izuzetno teške posledice po Ramuša Haradinaja”!!! Pa šta ovo znači, pa nismo mi njega zvali na čokoladu, već da odgovara za ratne zločine, rekao je Vučić.

On je rekao da je francuski sud nedvosmisleno doneo političku odluku.

– Vlada Republike Srbije smatra da je odluka sramna, skandalozna, nepravična i politička, rekao je Vučić.

Premijer je potom na konferenciji za novinare čitao jezive iskaze svedoka u slučaju protiv Ramuša Haradinaja!

Advertisements

– Francuska je velika i možna zemlja, a mi smo mali. Ali nikome neću da dozvolim da ponižava Srbiju. Danas će naš ambasador u Parizu biti pozvan na konsultacije u Beograd, a popodne će biti upućen najoštriji protest Francuskoj. Mi smo ove odluke doneli u skladu sa bečkim konvencijama, rekao je premijer i najavio razgovor sa ruskim ministrom Sergejom Lavrovim.

Vučić je rekao da nikome pa ni velikoj Francuskoj neće da dozvoli da ponižava Srbiju, jer to nije pitanje politike, nego se radi o najvišim moralnim principima.

“Tu se radi o tome da li će neko štititi zločince ili neće. Da li će da poštuje pravila ili neće”, rekao je Vučić i dodao da je o tome razgovarao s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom i da u toku dana očekuje razgovore i sa nekim ambasadorima.

On je naveo da Srbija nikada neće odustati od rada svojih tužilačkih organa jer je to dužna žrtvama.

 

ALO NOVINE

Advertisements

error: