NAJNOVIJA VEST! Predsednik Turske stigao u Beograd – POLICIJA BLOKIRALA GRAD

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić.

 

Njega su dočekali i članovi Vlade Srbije.

Erdogan će biti gost predsednika Vučića, a od sutra počinju zvanični razgovori.

Posle svečanog dočeka koji će mu biti priređen 11 sati u Palati Srbija, dvojica predsednika će imati tet-a-tet razgovore, a uslediće i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, dva predsednika obratiće se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će učestvovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija – Turska, gde će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumevanju.

Advertisements

Sutradan, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

Sa turskim predsednikom, koji će u Srbiji boraviti 10. i 11.oktobra, dolaze i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora.

B92

Advertisements

error: