NAJNOVIJA VEST! – MSP: U terorističkom napadu u Barseloni povređena i Srpkinja!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je danas da je u terorističkom napadu u Barseloni povređena jedna državljanka Srbije.

 

Prema saznanjima Ministarstva inostranih poslova i Ambasade Republike Srbije u Madridu jedna državljnka Srbije zadobila je posekotine i ona je nakon pružene medicinske pomoći puštena iz bolnice, saopštilo je Ministarstvo spoljnjih poslova.

U saopštenju se dodaje da su predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Republike Srbije obavestili su Ambasadu da su srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni bezbedni.

Advertisements

Ambasada Srbije u Madridu je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Kraljevine Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li među nastradalima ima još državljana Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kraljevine Španije nastavlja sa identifikacijom žrtava jučerašnjeg terorističkog napada, a Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Španije je obavestilo Ambasadu Srbije u Madridu da je uspostavljen koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije savetuje svim državljanima Republike Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i turoperatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja. Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstavima javnog prevoza.

(Kurir.rs/Foto AP)

Advertisements

error: