NAJNOVIJA VEST! Hrvatska proglasila Vučića za teroristu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na Hrvatskoj radio-televiziji juče su u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” reklamirani film “Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918-2018” Jakova Sedlara i revizionistička knjiga i film “Mit o Jasenovcu”. Na plakatu za film “Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj” iznad hrpe požutelih lobanja nalaze se likovi kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića.

 

Iz Hrvatske redovno stižu provokacije, ali sada su komšije otišle korak dalje. Na državnoj televiziji promovišu falsifikovanu istoriju u kojoj se relativizuje fašizam, umanjuje broj žrtava u Jasenovcu, a Srbi optužuju za stogodišnji teror iako je iz Hrvatske samo u proteklom ratu proterano više od 250.000 Srba.

Predsednik Vučić ekskluzivno za Kurir poručuje da mržnja nikome ne donosi dobro.

Advertisements

– Meni je žao tih ljudi koji to rade i žao mi je svih onih koji misle da mržnjom prema nekome mogu da donesu neko dobro svom narodu. Ja ću, uprkos tim izlivima mržnje prema Srbima, pre svega stradalim u Jasenovcu, a ja sam im manje-više tu usputna pojava, reći da sam uveren da, bez obzira na njihove želje i namere, Srbi i Hrvati će morati da rade zajedno i moraće da budu bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele da opstanu – kaže predsednik Srbije.
U studiju su bili organizatori tzv. Festivala rodoljubivog filma, a voditeljka je nastavila oduševljeno da predstavlja revizionističko štivo.

 

– Tu je i “Mit o Jasenovcu” Romana Leljaka. Drago mi je da ste i njega uključili, on je puno istraživao o ovome, tako da će biti zanimljivo pogledati njegova dva filma – rekla je voditeljka dok je zumiran naslov “Mit o Jasenovcu”, knjige koja inače relativizuje fašizam, umanjuje broj žrtava logora u Jasenovcu i blagonaklono gleda na ustaški pokret i NDH.

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: