NAJNOVIJA VEST! Erdogan odbio poziv Vučića da dođe u Srbiju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, koja je bila najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.

 

Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog „usaglašavanja termina“, rečeno je u ambasadi Turske.

Bilo je najavljeno da će tokom Erdoganove posete predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, koji bi trebalo da gradi turska kompanija „Tašjapi“.

 

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je na otvaranju auto-puta „Miloš Veliki“ da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u posetu Srbiji, ali nije precizirao datum.

Advertisements

Na pitanje da li je tačno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd-Sarajevo, Vučić je odgovorio:

„Bilo bi logično. Doći će, biće u redu to“.

U razgovoru sa novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra i prijateljska poseta i da je Erdogan iskren prijatelj.

 

„Hvala mu što dolazi u Srbiju i srećni smo kada možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo“, rekao je Vučić i izrazio je zahvalnost turskim investitorima u Srbiji, kao i nadu da će ih biti još više.

Međutim pojedini diplomatski izvori tvrde da Erdogan uopšte ne planira posetu Srbiji skorije vreme.

 

Sputnik / B92

Advertisements

error: