NAJNOVIJA VEST! Albanski specijalci upali na sever Kosova

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Kako nezvanično saznajemo, KPS je povukla delove pograničnih jedinica sa prelaza prema Severnoj Makedoniji i Albaniji i poslala ih na sever KiM.

 

Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) započinju sa blokiranjem alternativnih puteva koji iz centralne Srbije vode prema Kosmetu, nezvanično saznaje Telegraf.rs.

Ova akcija, kako je u Prištini nazivaju “Čelični prsten” se dovodi u vezu čak i sa tajnim spiskovima na kojima se pripremaju optužnice protiv viđenijih Srba.

 

Potpredsednik Srpske liste Igor Simuć kazao je za Informer da bi takvo delovanje još više zakomplikovalo ionako tešku situaciju.

– I do nas dolaze informacije o nekakvim montiranim optužnicama koje je u Sremskoj Mitrovici pomenuo predsednik Vučić, a protiv viđenijih Srba na severu Kosova i Metohije – rekao je on i dodao da

Advertisements

Srpska lista apeluje na građane, i Srbe i Albance da sačuvaju mir i prisebnost, i ne dozvole da ekstremni krugovi u Prištini ugroze bilo čiju bezbednost.

 

– Pojačano prisustvo kosovske policije na severu izaziva zabrinutost kod građana baš zbog ovih najava o kojima sam govorio – rekao je Simić.

 

Kako nezvanično saznajemo, KPS je povukla delove pograničnih jedinica sa prelaza prema Severnoj Makedoniji i Albaniji. Pripadnici tih jedinica će biti raspoređeni na Severu Kosova i Metohije.

Oni će, navodno, imati i zadatak da blokiraju alternatnivne puteve koji vode iz centralne Srbije ka severu Kosmeta.

 

INFORMER.RS

FOTO: Bojan Slavković

 

Advertisements

error: