NAJBOGATIJI SRBIN FILIP CEPTER kontroliše 5 MILIJARDI evra svetskog kapitala!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Najbogatiji čovek u Srbiji je Filip Cepter, odnosno Milan Janković, čija imovina se procenjuje na pet milijardi dolara, objavio je magazin Forbs u tradicionalnoj godišnjoj listi svetskih milijarderaNa drugom mestu je vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić sa bogatstvom od 540 miliona dolara, a sledi Miroslav Mišković, koji raspolaže sa 520 miliona dolara.

U Sloveniji su najbogatiji Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji “Talking Tom Cat”. Njihov imetak se procenjuje na 700 miliona dolara, a sledi ih vlasnik Ineterbloka Joc Pečečnik sa bogatstvom od 266 miliona dolara, navodi Forbs.

 

U Hrvatskoj je najbogatija hrvatsko-čileanska porodica Lukšić, sa neto vrednošću od 15 milijardi dolara. Nakon njih je austrijsko-hrvatski milijarder Ditrih Matešić, vlasnik “Red bula”, sa bogatstvom od 10,8 milijardi dolara. Slede vlasnik Agrokora Ivica Todorić sa 499 miliona dolara i vlasnik Atlantik grupe Emil Tedeski sa neto bogatstvom od 208 miliona dolara.

Advertisements

 

Što se Makedonije tiče, Forbs navodi da se na vrhu nalazi vlasnik Orka holdinga Jordan Kamcev sa 238 miliona dolara, a drugi je vlasnik Makstila Minco Jordanov sa 234 miliona dolara.

U Bosni i Hercegovini su najbogatiji Kenan i Damir Hastor, koji su nasledili Prevet i ASA grupu i raspolažu sa 412 miliona dolara. Iza njih je vlasnik HIFA grupe Izudin Ahmetlić sa imetkom od 364 miliona dolara.

Zvanično najbogatiji Crnogorac je bivši premijer Tajlanda Taksin Šinavatra, koji je dobio državljanstvo te zemlje, sa imetkom od 1,61 milijardom dolara.Na drugom mestu je porodica premijera Mila Đukanovića, koja raspolaže sa 167 miliona dolara, ali Forbs navodi da o njihovom bogatstvu ne postoje zvanični podaci.

 

INFORMER

Advertisements

error: