NADAL TVRDI: Federer izbegava turnire da ne bi gubio

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Rafael Nadal, prvi igrač sveta, kaže da Rodžer Federer neigranjem na šljaci želi da sačuva ‘auru nepobedivosti’ koja ga krasi na ostalim podlogama za igru.

 

“Razumem Federera i njegov stav da je na šljaci potrebno uložiti daleko više napora, odnosno njegovu želju da propuštanjem sezone na šljaci zadrži auru nepobedivosti koja ga krasi na ostalim podlogama. Verujem da su ga upravo ta dva faktora navela da donese takvu odluku. Moramo to poštovati, pogotovo jer daje rezultate… U 2017. je bio savšren, pa zašto bi išta menjao?”, smatra Rafa.

 

‘Bik sa Maljorke’ i ‘Maestro iz Bazela’ sastajali su se čak 38 puta u karijeri, Španac ima 23 pobede, dok je Švajcarca na zemljanim terenima pobeđivao čak u 13 navrata uz samo dva poraza.

Advertisements

 

“Izbegava da igra sa mnom na šljaci”, našalio se Nadal, “Igrali smo nekoliko puta ovde u Madridu, 2009, 2010, 2011… Mečevi protiv njega su uvek izuzetno teški, a u glavnom gradu Španije posebno. Unikatan je osećaj igrati protiv najvećeg rivala i jednog od najboljih ikada dok vas zemljaci zdušno bodre”.

 

Rafa u madridski Masters ulazi sa titulama iz Monte Karla i Barselone, u želji da osvoji 32. titulu iz Serije 1.000 (Novak Đoković ih ima 30), ali i šesti trofej na Mutua Openu.

 

IZVOR: B92 Portal / FOTO: Reuters

Advertisements

error: