NA KOGA LI JE TO MISLIO!? – SAŠA JANKOVIĆ: Srbiju dave pipci jedne iste glave!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zaštitnik građana Saša Janković ističe da bi predupredio svaku vrstu napada kada se ne bi kandidovao za predsednika i da napadi ne bi postojali kada bi svako od nas sputio glavu i ćuteći radio šta mu se kaže.

Janković u intervjuu za Blic napominje da ne postoji nikakva lavina optužbi na njegov račun i da sve to dolazi od jednog čoveka.

– Nema nikakve lavine, samo mnoštvo pipaka jedne iste glave, mnoštvo usta jednog istog uma. A jednoumlja u Srbiji ne sme da bude. Jasno je da će me napadati oni koji smatraju da su vlasnici države, institucija, politike, sporta, medija, javnih preduzeća, biznisa… naših života i koji bi da im se niko drugačiji „ne meša u posao“- istakao je Janković. On je rekao za Blic da se vlast ne plaši njega kao predsedničkog kandidata, već se plaše „da građani ne zbace mrenu razočaranja i apatije i ne pomisle da i za nas ima nade, da nismo istorijski osuđeni na trpljenje i da možemo živeti u uređenoj zemlji, ali ne nekoj tuđoj, već svojoj“.

Advertisements

Janković je kazao da bi poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić mogao da ga nasledi.

– Prvi je uspostavio specijalizovanu nezavisnu kontrolnu instituciju, pomogao mi da uspostavim ovu, nebrojeno puta dokazao i stručnost i upornost i hrabrost. Ono što sada radi na najvišem je ne evropskom, već svetskom nivou i nema tog posla u zaštiti ljudskih prava i organizaciji državne vlasti, pa ni ovog koji je na vrhu piramide zaštite prava građana, koji on ne bi obavljao bez premca- rekao je zaštitnik građana.

 

BLIC

Advertisements

error: