N1 TELEVIZIJA: Policija krenula pendrecima na narod

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Pripadnici Žandaremerije su oko 21.30 ušli u zgradu RTS i počeli da izvode ljude. Neki su seli na pod, među kojima je i lider pokreta Dveri Boško Obradović, ali on je ubrzo izveden, kao i većina građana. Demonstranti viču – „uhapsite Vučića“, „Izdaja“ „av, av“, „uaa“ „kerovi“, „ostavke“, „ustaše“… Metež ispred RTS, policija upotrebila i pendreke.

 

Građani otpevali himnu ispred RTS. Vuču i „Gotov je“.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je građane ispred RTS da se mirno raziđu, a lidere SZS da, kako je rekao, odmah prekinu sa nasiljem i pretnjama novinarima. Prekršajno i krivično će odgovarati svaki čovek koji je činio nasilje, rekao je Stefanović tvrdeći da se ono večeras desilo u zgradi RTS i da su neki novinari, navodno, pretučeni. Boško Obradović je rekao da je sve laž.

 

Načelnik beogradske policije Milan Stanić je zatim liderima opozicije rekao da napuste zgradu Radio televizije Srbije.

Advertisements

– Ne terajte nas da vas iznosimo, kao ove dole njih 150 – rekao je Stanić i dodao da je dobio naređenje od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih izbace iz zgrade.

 

Obradović je potom kazao da oni neće napustiti RTS, ali je većina ipak nešto kasnije izvedena.
Ispred zgrade RTS građani pokušavaju da blokiraju izlaz iz zgrade. Oni su doneli montažne ograde i kliznu kapiju do dvorišta RTS kako bi zatvorili ulaz.

 

Izveli su i lidera SZS Dragana Đilasa. Vuku ljude za ruke i izvode ih iz zgrade. Obradović je najduže pružao otpor, ali i on je izveden, javlja reporterka N1 koja je na licu mesta.

 

Jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović tvrdi da su neke građane i tukli.

Napolju su se ljudi uskomešali, a povremeno se čuju i aplauzi, dodaje reporter N1 koji je ispred zgrade. On dodaje i da je video da je lider DS Zoran Lutovac napustio zgradu RTS.

 

Izvor: N1 Srbija

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: