MUSLIMANI PORUČUJU: Džaba rušite, mi ćemo graditi džamije gde god mi hoćemo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Muftija sremski Emin Zejnulahu izjavio je da Islamska zajednica Srbije neće odustati od gradnje džamije u Zemun Polju.

Muftija je to izjavio nakon što je Opština Zemun srušila nelegalni verski objekat koji je bio izgrađen u tom naselju.

U izjavi za televiziju N1, muftija je rekao da će od Opštine Zemun tražiti da se neka od opštinskih parcela opredeli za tu namenu, kako bi Islamska zajednica mogla legalno da gradi.

Zejnulahu je najavio da će do tada molitve oko 500 vernika biti obavljane u dvorištu pored srušene džamije danju, a noću na ulici.

On je, takođe, najavio da će ukoliko ne dođe do dogovora sa nadležnima u Opštini Zemun i Gradu Beogradu, povesti vernike da klanjaju ispred Skupštine grada.

Advertisements

“Mi ćemo nastaviti da se borimo za naša prava, legitimno, mi ćemo nastaviti. Ako nas ne čuju odavde, sa ovoga mesta, mi ćemo doći ispred skupštine da klanjamo i onda ću ja moju ahmediju da kažem evo, gradonačelniče, ti nam budi hodža, ti nas vodi i organizuj život muslimana u Srbiji”, rekao je on.

Na društvenoj mreži TVITER aktivirali su se korisnici muslimanske veroispovesti navodeći da će koliko kod verskih bogomolja bude uništeno, oni napraviti nove i to na mestima gde oni smatraju da treba i hoće jer je to normalna stvar za sve ljude.

Većina korisnika tvitera, napomenula je da muslimani nemaju prava u Evropi, ali da će ih stvoriti u zemljama koje su kako oni tvrde “pod vlasništvom i tapijom” Islama, među kojima je i Srbija zbog Otomanskog delovanja.

B92 / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: