MUP uhapsio čoveka sa fejsbuka koji je pretio Vučićevom sinu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

DAN nakon što su političku scenu uzburkala vešala na Terazijama, tokom protesta opozicije u Beogradu, danas je, na “Fejsbuku”, pretnja vešanjem upućena sinu predsednika Aleksandra Vučića – Danilu.

 

Danilu Vučiću pretnje su upućene sa profila pod imenom Saša Milošević rečima:

– Pi****a mala, i njega ćemo na banderu.

Vlasnik profila ranije je objavio čitav niz fotografija na kojima pozira sa automatskom puškom i pištoljem. Zbog velikog uznemirenja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za osobom koja je u subotu, na protestu pristalica Saveza za Srbiju, nosila vešala, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

– Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno da izražavate svoje stavove. U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike. Međutim, poslednji događaj je nešto što ne smemo da dozvolimo – rekao je Stefanović.

On je naglasio da nije dozvoljeno nositi vešala, i na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda i podsećati ga na ona vremena kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje.

Advertisements

 

Reagujući na ove incidente, ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je vreme da država bude odlučna i da uhapsi i kazni psihopate kojima su vešala politički program.

– Nije im dovoljno što svaki dan vređaju i prete šefu države, sada to rade i njegovoj deci. Ludilo nasilja i mržnje koju podstiču i promovišu Đilas, Jeremić, Obradović i Trifunović mora da prestane. Ako članstvo u SNS nikoga ne štiti od kazne, dokle će članstvo i podrška partijama DOS biti prepreka za kažnjavanje siledžija – rekao je Vulin.

Vulin je kazao da su na istom mestu gde su nacisti vešali rodoljube, u subotu to radile pristalice opozicije:

– Pokazali su svoj program, svoje želje, svoje nade – vešanje Srba na Terazijama. Nadam se da će se bar postideti sećanja na obešene rodoljube pre 78 godina. Meni je čast što mi je prećeno na istom mestu, istim vešalima, kao što prete svima koji vole Srbiju.

 

Pretnje je osudila i ministarka građevinarstva i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović, koja je pozvala nadležne institucije da privedu nasilnike koji prete porodici predsednika Vučića.

 

N1 SRBIJA

TANJUG

 

Advertisements

error: