MUFTRIJA JUSUFSPAHIĆ PRETI: Rušenje džamije u Zemunu je objava rata muslimanima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

”Nažalost mi smo danas svedoci da je neko sačuvao svoj obraz, a neko izgubio svoj obraz”, rekao je on.

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić izjavio je danas da očekuje da ih povodom rušenja objekta u Zemun polju primi premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

Muftija kaže da od premijera Vučića očekuje objašnjenje u vezi sa rušenjem tog objekta, što je on doživeo, kako je objasnio, kao da se prema muslimanima u Srbiji primenjuje nekakav “ratni plan”.

”Očekujem da nas u ovim danima premijer vlade i izabrani predsednik Srbije na sastanak. Očekujemo da nam se objasni zašto se na nama danas primenjuje nekakav ratni plan sa ogromnim brojem oklopljnača. Čime smo mi to zaslužili”, rekao je Jusufspahić u Bajrakli džamiji.

Advertisements

On je istakao da, kao rođeni Beogradjanin, ne želi da kaže nijednu ružnu reč o gradu jer grad nije vlast, a vlast je tu zbog naroda svog.

”Ja sam jedan od naroda kome se uskraćuju prava i želim da se to popravi”, rekao je Jusufspahić koji je u ime Islamske zajednice Srbije pozvao sve vernike na smirenost u ovim teškim, ali svečarskim danima za muslimane.

Navodeći da je muftija sremski Emin Zejnulahije priveden na saslušanje i da je pušten posle davanja izjave, Jusufspahić je prokomentarisao da ”nije lepo vladiku privoditi”.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: