MORA DA SE PLATI FONTANA! PONOVO poskupljuje infostan za sve stanove!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograđani, narednih dana će, kao što je „Blica“ najavio još krajem maja, na vaše adrese stići uvećani računi za „Infostan“.

Kako saznajemo, „Gradsko stambeno“ je konačno dobilo odobrenje da podigne cene svojih usluga, pa će većina stanara morati da izdvoji par stotina dinara više ovog meseca.

Poskupljenje će biti obračunato od junskog računa koji će na adrese građana stići u narednih desetak dana, a uvećane će biti stavke „održavanje zgrade i čišćenje ulaza“, odnosno „održavanje higijene“.

Advertisements

Stanari koji žive u zgradi sa liftom plaćali su održavanje 9,29 dinara po kvadratnom metru stana, odnosno 6,03 dinara po kvadratu u zgradi bez lifta. “Gradsko stambeno” je tražilo i dobilo nove cene od 11,47, odnosno 7,44 dinara po kvadratu stana sa PDV-om, što predstavlja povećanje od nekih 20 odsto za oba tipa zgrada. Tako će održavanje stana od 60 kvadrata u zgradi sa liftom umesto 557,4 dinara mesečno koštati 688,2 dinara.

Za oko 20 odsto će poskupeti i čišćenje ulaza ili održavanje higijene, pa će na računu umesto 178,40 dinara pisati 217,91 dinar.

 

TANJUG

Advertisements

error: