MONTAŽA RTS-A! Ubacili Vučićevu sliku tokom govora Makrona

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ceremoniji u Parizu povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata pomno je praćeno u našoj zemlji – u nekim trenucima čak i toliko pomno da ono što kamere zabeleže na licu mesta prosto nije bilo dovoljno, pa su tako ljudi iz RTS-a rešili da sve to malo pojačaju na svoj način.

 

Vučićev odlazak u Pariz je od starta bio glavna tema u medijima, pa smo tako svi još jednom imali priliku da gledamo dramatično premišljanje predsednika da li uopšte da ide jer je u crkvi Notr Dam postavljena zastava Kosova pored zastava ostalih država. Pa je onda usledila još dramatičnija diskusija na društvenim mrežama, pa javni apeli Vučiću da ipak ide, pa priče o tome šta ćemo sve da izgubimo ako ne ode, da bismo na kraju svi, isto tako uživo, gledali kako predsednik donosi jako tešku oduku dok mu se graške znoja nakupljaju na čelu i rešava da ipak ide.

 

Nažalost, izgleda da sve to herojstvo i neverovatni odnosi koje je Vučić, prema sopstvenim rečima, izgradio sa najvišim predstavnicima zemalja EU, nisu bili dovoljni da mu donesu neko pristojno mesto na samoj ceremoniji. Umesto toga, predsednik Srbije je sedeo preko puta Makrona, Trampa i Putina, dok su Hašim Tači i Kolinda Grabar-Kitarović dobili daleko bolja mesta – Tači je čak bio smešten u drugom redu, tik iza Putina.

Advertisements

 

No, ponovo je Vučić rešio da bude heroj, proguta knedlu i sedi tako ponižen, kao prava slika i prilika današnje Srbije koja sama sebi govori da je super i svi je tapšu po ramenu, ali ipak više vole da provode vreme u društvu onih koji imaju stav i kičmu.

Mnogi se slažu da bi na ovom potezu RTS-u i severnokorejski javni servis mogao da pozavidi. Drugi kažu da i dalje ne mogu da veruju da se ovo zaista desilo. Ipak, većinu samo zanima kako je u 21. veku moguća ovako amaterska montaža, od koje bi čak i klince koji prave videe za Instagram bilo sramota? Da li je moguće da, ako već hoćete da gurate Vučića gde ga nema i ako već hoćete da mažete oči ljudima, to ne umete da uradite a da ne izgleda jeftino i smešno?

 

GERILA.RS / N1 SRBIJA

 

 

Advertisements

error: