MITROVIĆ NAPAO MINISTRA: Narod bre voli moj rijaliti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na izjavu ministra kulture Vladana Vukosavljevića da bi rijaliti programi trebalo da se emituju na posebnim kanalima koji se plaćaju i da su sramota za medijsku scenu, da duhovno i mentalno uništavaju narod, reagovao je vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe.

 

– Ministar, kao i svaka površna neznalica, ovim predlogom hoće da dodatno obogati proizviđače rijaliti sadržaja. Sad bi još da natera građane da plaćaju svoj omiljeni program. Da nije toliko površan i glup, znao bi da snaga ovakvog sadržaja ne zavisi od mesta prikazivanja, jer je Pink uspeo u Crnoj Gori da za samo 10 dana, a posle prodaje nacionalne frekvencije, sa potpuno novim kanalom Pink Media M, na kome se emituje uglavnom Zadruga 2, postane najgledanija televizija u kategoriji svih kanala, uključujući i nacionalne kanale Crne Gore, i to kao strani kablovski kanal.

Advertisements

 

Ne razume ministar da više platforma prikazivanja ili emitovanja nije ključna stvar i da sadržaj već dugo vlada svim medijskim platformama, a pogotovo od kada je internet postao dominantan medij. Ali, Bože moj, mala smo zemlja pa nije lako ni pronaći sposobne i pametne ministre tako da ovi iz kamenog doba još uvek moraju da pročitaju dosta literature iz oblasti liberalnog medijskog tržišta. Do tada neka nam je ministar zdravo i dobro.

 

Na tvrdnje ministra Vukosavljevića, da nema opravdanja da narod želi rjalite programe, jer ovo nije narod ludaka, Željko Mitrović kaže:

 

– Ako ministar sebi dozvoli da za narod kaže da je to”narod ludaka”, onda on nije nikakav ministar već “inkvizitor” savremenog doba, a ja bih rekao i jedan nesolidan čovek koji bi da nameće i sankcioniše bez uvažavanja da živimo u demokratskoj liberalnoj epohi koja nije savršena, ali ima svoja pravila. U tim pravilima narod je, na njegovu žalost, taj koji vrši izbor svega pa i televizijskog programa.

 

PINK.RS

Advertisements

error: