MIŠKOVIĆ SE OBRATIO SUDU: Nisam ništa loše uradio građanima, zaslužujem slobodu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlasnik Delta holdigna Miroslav Mišković zatražio je danas od sudskog veća Apelacionog suda u Beogradu da preinači prvostepenu presudu kojom je osuđen na pet godina zatvora i pravosnažno da oslobodi svih optužbi.

Detaljno usmeno obrazlažući svoju žalbu Mišković je tvrdio da u prvostepenoj presudi ničim nije dokazano da je izvršio krivično delo – odnosno da je sinu Marku pomogao da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Tokom svog izlaganja on je naveo da je dva dana pre hapšenja bio službeno u Moskvi gde je dobio poruke da ne treba da se vraća u Srbiju, jer će biti uhapšen, ali da je on odlučio da se vrati, jer kako je naveo, nije prekršio nijedan zakon i veruje srpskom pravosuđu.

Advertisements

Mišković je govorio i o pritisku na porodicu, pritvoru kojem je proveo sedam i po meseci, a osvrnuo se i na deo presude kojim je oslobođen optužbi za oštećenje putarskih preduzeća.

Što se tiče osuđujućeg dela presude, Mišković je smatra da je osuđen jer “svi građani razumeju izraz ‘utaja poreza’ i što to delo ima težinu, posebno u diplomatskom svetu”, iako je, kako je naveo, Delta u poslednjih 10 godina platila 2 milijarde evra poreza.

BLIC

Advertisements

error: