MIROSLAV MIŠKOVIĆ: Ja sam nevin a proganjaju me kao neku zver!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ponovljeno suđenje Miroslavu Miškoviću za pomaganje u utaji poreza je formalno počelo obrazlaganjem optužnice u Specijalnom sudu u Beogradu.

 

Zamenica tužioca Tatjana Ristić izjavila je da ostaje pri navodima optužnice, dok je Mišković u potpunosti negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

“Negiram ovo krivično delo, ono ne postoji ni u jednoj zemlji sveta, možda u Severnoj Koreji”, rekao je Mišković.

 

On je naveo i da optužnicu nije razumeo ni jezički, a ni suštinski i dodao da porez za koji je optužen da je utajio nikome nije obračunat u Srbiji.

Mišković je napomenuo i da su sve institucije i iz Srbije i inostranstva to i potvrdile i dodao da ne može da veruje za šta ga optužuju.

Advertisements

 

Mišković je najavio da će nastaviti da iznosi odbranu.

Ostali optuženi u ovom postupku su se izjasnili da nisu krivi.

U sudnici je prisustan i predstavnik kiparske kompanije “Hemslejd”, a na ročištu su, kako je rekla predsedavajuća sudskog veća, i prevodioci koji u skladu sa zakonom prevode današnje ročište.

 

Polovinom juna prošle godine Mišković je osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara jer je, kako je tada saopšteno, pomogao sinu Marku Miškoviću da utaji porez od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

IZVOR: FONET – FOTO: TANJUG

Advertisements

error: