MIRA MARKOVIĆ napala ŽELJKA MITROVIĆA: Da nije bilo mene ne bi bilo ni tebe ni Pinka!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predrag Popović, nekadašnji glavni urednik lista “Pravda” i pisac, u svom blogu podsetio je još 2013. godine na tekst Mire Marković pod nazivom “Socijalni i moralni ateist” objavljen u Pravdi, a koji je, kako ističe, Aleksandar Vučić izbacio iz novine kako Srbija ne bi saznala da je Željko Mitrović bio u JUL-u.

Autorski tekst Mire Marković prenosimo u celini:

“Nemam drugo objašnjenje za svoju reakciju na intervju Željka Mitrovića, vlasnika TV „Pink“, dat nekim zagrebačkim novinama pre nekoliko meseci, osim da me je na reakciju podstakla činjenica da je PRETERAO. I drugi su, iz straha ili iz interesa, ili samo iz ličnog ništavila na razne načine se distancirali, pobegli od JUL-a, manje ili više minimizirali svoju ulogu u partiji u čijem su rukovodstvu bili i zahvaljujući kojoj su radikalno promenili svoje materijalne i statusne prilike. Ali, niko, bar da ja znam, nije ništa ružno rekao o JUL-u.

Željko Mitrović je ovih sedam godina u više mahova davao ružne izjave o JUL-u. Jednu sam i sama slučajno u nekim novinama pročitala u avionu, vraćajući se iz Haga, još pre šest godina. Nisam pridala naročiti značaj tome što sam pročitala. To je bilo ružno, nemoralno i netačno i mislila sam – neka ostane na njegovom obrazu.

Pre dva meseca sam čula od svojih drugova u Beogradu za taj intervju zagrebačkim novinama i svi su mislili da treba da reagujem. A nedavno sam i dobila odlomak tog intervjua objavljenog u našoj štampi. Evo šta ja imam o tome da kažem.

Prvo – Željko Mitrović navodi da je bio „član JUL-a“, da je ono što je radio u JUL-u radio „profesionalno a ne politički“ i da mu je „politika služila kao kišobran“.

Advertisements

Prva izjava je delimično tačna, druga je netačna, treća je tačna.
Evo zašto. Neposredno posle formiranja JUL-a moj drug M. T. doveo je kod mene u kancelariju vlasnika „Pinka“ da mi ga predstavi kao čoveka čija televizija nema veze sa Arkanom i Miloradom Vučelićem. Samo je njegova. Ja sam se iskreno čudila zašto me obojica obaveštavaju o tim činjenicama, one za mene nisu bile ni od kakvog značaja. Jedva da sam znala za tu televiziju. A ko je njen vlasnik sasvim mi je bilo svejedno. Što se distanciranja Željka Mitrovića od ove dve ličnosti tiče bilo je neumesno u mom prisustvu. Moj muž je odbio Madlen Olbrajt kada je došla da traži isporučivanje Željka Ražnatovića Arkana u haški zatvor. A Milorad Vučelić je bio član rukovodstva SPS-a manje-više od kada je formiran i jedno vreme direktor državne televizije. Ali sam preko tog distanciranja prešla elegantno, rekla je Mira Marković.

Postavila sam nekoliko konvencionalnih pitanja i posetioci su otišli.
Neposredno posle toga obaveštena sam da se Željko Mitrović učlanio u JUL i da pokazuje veliko interesovanje za rad u partiji. I pružena mu je prilika. Da budem iskrena, bio je partiji na usluzi za sve kao inicijator sopstvene aktivnosti. Već smo imali svoj marketing, lep, neobičan. Željko se tom marketinškom poslu priključio odmah sa velikim entuzijazmom. Zasipao nas je marketinškim i DRUGIM idejama. Dolazio je često u partiju. Uspostavio je prisne partijske kontakte, a zatim, i lične sa mnogima iz rukovodstva JUL-a.

„JUL je KUL“, onaj tako lep i popularan slogan smislio je vać na početku svog prisustva u JUL-u i emitovao ga često na svojoj televiziji. Svoje medijske ideje prikazivao nam je na monitoru u JUL-u satima, kao i kod svoje kuće, da zajedno vidimo predloge, biramo i odlučujemo….. Uskoro je svakodnevno bio u partiji.

1996. je bio na listi SPS-JUL-Nova demokratija za savezne poslanike i kao naš kandidat je bio poslanik u Saveznoj Skupštini četiri godine. U predizbornoj kampanji je učestvovao kao kandidat za poslanika, dakle, kao partijski aktivista. Njegova marketinška aktivnost se podrazumevala, ali da je bila jedino polje njegovog delovanja ne bi bila dovoljan razlog da bude kandidat za poslanika. Radio je marketing, kao što bi književnik član JUL-a, pisao za JUL, pevač pevao, ali niko od njih u partiji ne bi imao zadatak da samo piše ili peva, već pre svega, da politički deluje. To je važilo i za njega.
Uostalom u to vreme su nam marketing radili i drugi. Oni nisu bili članovi partije, bili su profesionalno angažovani i plaćeni.

KURIR

Advertisements

error: