MINISTARKA ZORANA: Srbi nisu hrabar narod!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Vučić me je izabrao za potpredsednicu Vlade i ministarku građevine, saobrađaja i infrastrukture. Potpredsednica sam i SNS. Aleksandar Vučić je moj predsednik i moj predsednik stranke. On je čovek kome verujem, napisala je na svojoj Fejsbuk stranici Zorana Mihajlović.

 

U autorskom tekstu čiji je nadnaslov „Gigamegateraekskluzivno“, a naslov „Urbana legenda“, ministarka Mihajlović je po svoj prilici želela da se osvrne na česte optužbe da radi protiv premijera Vučića, ali i na komentare da rezultati njenog rada nisu dovoljno dobri.

Mihajlovićeva se na ovaj način obratila najverovatnije i nekim stranačkim kolegama, za koje kaže da je „lakše da se sakriju iza urbanih legendi i nerada, nego da stanu isred svojih dela“. Njima je poručila da se opuste i rade „svoj posao zbog kojeg vas je Vučić i doveo tu gde jeste“.

 

Autorski tekst Zorane Mihajlović prenosimo u celosti:

Urbana legenda

Srbi vole legende. U legendama su svi opasni, hrabri, moćni… mnogo više nego što jesu, kao i u kafanama. Legende nam uvek daju i lepšu sliku o nama samima. Tako je i sa “urbanom legendom” kako je ovo što se dešava dobro opisao jedan urednik beogradskih novina. Uz njegovu opasku da tu legendu “s vremena na vreme podgrevaju i pojedinci iz SNS”.

Advertisements

 

Ali, da izađemo iz legendi, urabanih ili ne, i vratimo se u realnost: predsednik Vučić me je izabrao za potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku građevine, saobrađaja i infrastrukture. Potpredsednica sam i Srpske napredne strane. Aleksandar Vučič je moj premijer i moj predsednik stranke. Aleksandar Vučić je čovek kome verujem.

 

Zato sam sigurna da radim moj posao danas jer premijer Vučić ne veruje u tu “urbane legendu”. Vučić mi je ukazao poverenje jer zna da zajedno možemo da gradimo puteve, pruge, mostove i druge i velike infrastrukturne projekte važne za život građana Srbije.

Ali ta “urbana legenda” uvek počne da se prepričava kada dođe vreme da izmerimo prolazno vreme: kada treba da vidimo šta je ko i koliko uradio za građane. A tada je mnogima lakše da se sakriju iza urbanih legend i nerada, nego da stanu isred svojih dela.

 

I onda kreće “urbana legenda” o meni, koja je još i plavuša, koja se stalno nešto buni. Ženi koja vodi tim koji je Srbiju za godinu dana pomerio za 39 mesta naviše na uticajnoj listi Svetske banke. Ženi koja traži veće kazne za naslinike koji ubijaju žene, koja se bori za prava Roma. Žena koja ne krade i kojoj je greh što slavi slavu.

Drugari, budite sigurni, kao što je i Vučić siguran, ne učestvujem u tome! Zato opustite se i radite svoj posao zbog kojeg vas je Vučić i doveo tu gde jeste.

 

(Blic)

 

Advertisements

error: