MINISTARKA: Ispitaćemo poreklo imovine svih građana Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je na rešenju da se poreklo imovine preispituje od 2007. godine insistirala Poreska uprava, ali da se, kroz javnu raspravu, mogu prihvatiti i druga, kako kaže, konstruktivna rešenja. Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić juče je izjavio da će tražiti da zakon obuhvati period od devedesetih.

 

Ministarka je pre nekoliko dana najavila da će se u javnosti uskoro pojaviti Nacrt zakona o poreklu imovini i da bi na proleće trebalo po hitnom postupku da uđe u skuštinsku proceduru. Na pitanje zašto je rok od kojeg će krenuti da se ispituje imovina početak 2007. godine, ona je rekla da su se tek tada formirali elektronski registri u Poreskoj upravi i od tada ona može efikasnije da deluje, dodajući da sada postoje i neki drugi potrebni registri kako bi podaci mogli da se unakrsno ispituju.

Advertisements

 

“Ovaj zakon se odnosi na sve poreske obveznike, na sve one koji svojim načinom života izazivaju sumnju da nisu prijavili stvarne prihode da postoji razlika između legalno prijavljenih prihoda, prihoda koji se oporezuju i njihove stvarne imovine. Tako da, svako može da bude na udaru. To zavisi pre svega od same Poreske uprave koja eć da proceni čiju imovinu će d akontroliše na osnovu godišnjih smernica koje donosi direktor Poreske uprave”, pojasnila je danas ministarka.

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će zatražiti da Zakon o poreklu imovine obuhvati period od devedesetih godina do danas, a ne samo od 2007, kao što je to nacrtom predviđeno. “Videćemo da li to ide od 1990. ili 1995. godine, ali da obuhvati što veći period, kako se bilo ko ko ne može da dokaže poreklo imovine ne bi provlačio. Ja mislim da je to pošteno”, rekao je Vučić.

 

PINK.RS

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: