MINISTAR VUJOVIĆ: Nema više da ne radite a da primate platu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je Srbija otvorila novu fazu u odnosima sa Međunarodnim monetarnim fondom i u definisanju ekonomskih politika u zemlji.

 

Vujović je na plenarnoj sednici pod nazivom “Vladina dostignuća, problemi i rešenja” na Kopaonik biznis forumu, podsetio da je Srbija pre desetak dana zaključila trogodišnji program fiskalne konsolidacije sa MMF-om, koji je započela krajem 2014. godine i koji je bio zasnovan na tri stuba.

“Jedan stub je bila makroekonomska stabilizacija, drugi ozdravljenje finansijskog sektora, a treći stub je bio uklanjanje svih problema u domenu realne ekonomije”, rekao je Vujović.

Advertisements

 

Ministar je istakao da je Srbija, kao što je projektovala, uspela da dovede u ravnotežu dve linije – rashode i prihode – zahvaljujući čemu smo u 2017. godini imali budžetski suficit od 1,2 odsto BDP-a, a planirali smo deficit od 1,7 odsto BDP-a.

 

Izlaganje je zaključio rečima da se naša zemlja trenutno nalazi u jako dobroj poziciji, i da iz pozicije suficita i smanjenog učešća javnog duga, može da razgovara i u zemlji i sa svetom o promenama koje su nužne. “Nema više prostora da podržavamo iluziju da je moguće odložiti strukturne promene, nema prostora da neko može da dobija platu a da ne radi, nema prostora da neko može da očekuje da se neće dokvalifikovati i naći posao na novim tržištima. Ako ceo svet trči moramo i mi da trčimo”, izjavio je Vujović. Suština je, kako navodi, u tome da se fokusiramo na one izazove koji su ispred nas, jer raspravljanje o prošlosti ne daje rešenja za budućnost.

 

B92

Advertisements

error: