MINISTAR UVREDIO ŽENE ZA 8. MART: Žene su sirote, vole bogataše i uvek nasilje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon što je ministar za rad citirao stihove Jovana Dučića oštro je reagovalo Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost na čijem je čelu potpredsednica vlade,.

 

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je čestitajući pripadnicama lešpšeg pola 8. mart citirao pesnika Jovana Dučića i tako uvredio sve žene, smatra potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, koja je na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

– Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše… Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje… Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem – besedio je ministar Dučićeve stihove na konferenciji “Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije”.

 

Iako je Đorđević pre svega podvukao da je pitanja borbe za prava žena prioritetno i da položaj žena u Srbiji svakako treba da se poboljša, ministarka se ipak osvrnula na drugi deo njegovog izlaganja.

Advertisements

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi Zorana Mihajlović, smatra neprimerenim citat koji je Đorđević “poklonio” ženama Srbije povodom 8. marta.

 

– Nedopustivo je da bilo ko kaže da su žene sklone da se predaju i onima koji su im “fizički nemili”, ili da žene vole bogataše, jer su one sirote ili, pak, da se žene pametnih boje, a da podležu jačem umesto lepšem i umnijem. Ovakve reči ne samo da vređaju sve žene u Srbiji, već nanose štetu borbi za rodnu ravnopravnost kojoj smo ozbiljno posvećeni – oštro su reagovali iz kabineta Mihajlovićeve.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je na “krajnje uvredljive i neprimerene citate” koje je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djorđević danas upotrebio na konferenciji povodom Međunarodnog dana žena.

 

KURIR

Advertisements

error: