MINISTAR STEFANOVIĆ: Vučića hoće da ubiju ali ćemo ga mi odbraniti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je obavestilo nadležno tužilaštvo povodom pretećeg pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poslatog iz Nemačke i srpska policija u saradnji sa partnerskim službama radi na identifikaciji osobe koja je uputila pretnju, izjavio je ministar unutrasnsjih poslova Nebojša Stefanović.

 

– Hrvatska dijaspora očigledno poznaje samo politiku mržnje i želi da oživi ustašku ideologiju koja je danas često prisutna i u samoj Hrvatskoj. Svakako nas neće uplašiti pretnjama da spremaju novu Oluju i Bljesak jer, kao što je i predsednik Vučić već rekao, Srbija tako nešto više nikada neće dozvoliti – rekao je Stefanović za Tanjug.

 

Ministar Stefanović je istakao da je uveren da će država Srbija učiniti sve da to spreči i navodi da će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost predsednika Srbije.

Advertisements

 

Predsedniku Vučiću je u petak stiglo preteće pismo potpisano sa “Pavelićevi križari, ustaški gerilci” i poslato iz Hanovera, u Nemačkoj.

Kako je za “Blic” rečeno u Predsedništvu, pismo koje je upućeno na Vučićevo ime stiglo je na Andrićev venac u trenutku dok se predsednik Srbije nalazi u poseti Kubi.

– Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak – piše između ostalog u tom pismu.

 

Uz pismo je stigla i fotografija na kojoj su Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering.

REPUBLIKA.RS

Advertisements

error: