MINISTAR STEFANOVIĆ: Vučića hoće da ubiju ali ćemo ga mi odbraniti

Podeli vest sa drugima!
  • 367
    Shares

Advertisements

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je obavestilo nadležno tužilaštvo povodom pretećeg pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poslatog iz Nemačke i srpska policija u saradnji sa partnerskim službama radi na identifikaciji osobe koja je uputila pretnju, izjavio je ministar unutrasnsjih poslova Nebojša Stefanović.

 

– Hrvatska dijaspora očigledno poznaje samo politiku mržnje i želi da oživi ustašku ideologiju koja je danas često prisutna i u samoj Hrvatskoj. Svakako nas neće uplašiti pretnjama da spremaju novu Oluju i Bljesak jer, kao što je i predsednik Vučić već rekao, Srbija tako nešto više nikada neće dozvoliti – rekao je Stefanović za Tanjug.

 

Ministar Stefanović je istakao da je uveren da će država Srbija učiniti sve da to spreči i navodi da će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost predsednika Srbije.

Advertisements

 

Predsedniku Vučiću je u petak stiglo preteće pismo potpisano sa “Pavelićevi križari, ustaški gerilci” i poslato iz Hanovera, u Nemačkoj.

Kako je za “Blic” rečeno u Predsedništvu, pismo koje je upućeno na Vučićevo ime stiglo je na Andrićev venac u trenutku dok se predsednik Srbije nalazi u poseti Kubi.

– Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak – piše između ostalog u tom pismu.

 

Uz pismo je stigla i fotografija na kojoj su Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering.

REPUBLIKA.RS

Advertisements