MINISTAR SE BAHATI: Ne mogu mene građani da pitaju šta hoće nisam ja bilo ko!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jedna građanka zamolila je ministra prosvete Mladena Šarčeviča da joj odgovori na pitanje od kada su udžbenici za decu besplatni. Međutim, ministra je naljutilo potpitanje.

“Od 1. septembra za one koji imaju pravo… Imaju pravo ako su primaoci socijalne pomoći”, rekao je Šarčević.

Pitanje građanke “zašto onda priča da su udžbenici besplatni”, malo je naljutilo Šarčevića.

“Nisam ja vama pionir ovde, da me ispitujete kao dete”, rekao je ministar, dodajući da je građanka drska.

“Ja sam za decu, nisam za odrasle, to je već andragogija”, dodao je građanki koja je ostala bez odgovora, jer ministar ne voli “potpitanja”.

Advertisements

Oko 200 škola bi trebalo da dobije ove godine elektronske dnevnike. U vezi sa tim, od ministra nismo dobili konkretan odgovor. Sledeće nedelje će biti predstavoljeno kako će to izgledati i kako je protekla obuka zaposlenih u tih 200 škola, rekao je ministar i dodao da je sistem zahtevan i da je taj broj škola stoga optimalan, pa i kada se pogleda okruženje, gde su, uz evropske donacije, slični rezultati.
Ministar je u Novom Sadu promovisao dualno obrazovanje.

Rekao je, između ostalog, da je, prema njegovom mišljenju, Zakon o udžbenicima loš i da će se ići na neku izmenu – da je plan da se udžebnicima, koji sada važe tri godine, produži taj “rok” na četiri.

Ministar kaže da za 60 godina koliko živi u Srbiji, obrazovanje nikad nije bilo besplatno.

Naveo je da je država obezbedila 84.000 besplatnih udžebnika socijalno osetljivim đacima, i tvrdi da će država puniti biblioteke narednih godina udžbenicima, kako bi što više učenika moglo da ih upotrebljava.

N2 SRBIJA

Advertisements

error: