MINISTAR PROSVETE: Učenici koji se drogiraju biće izbačeni iz škola!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Treba ih poslati na lečenje, a roditeljima naplatiti ogromne kazne da shvate da moraju da brinu o svojoj deci, kaže prvi čovek srpske prosvete.

 

Učenike koji su pozirali s narkoticima po školama i fotografije kačili na Instagram nalog „Droga Srbija“ treba najstrože kazniti, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević za Kurir.

– Decu koja to rade treba poslati na lečenje od droge i izbaciti ih iz škole! Njihove roditelje takođe treba najstrože kazniti, i to finansijski – oštar je prvi čovek srpske prosvete.

Na komentar da se roditelji koji nemaju auto-sedište za dete kažnjavaju sa po 120.000 dinara i pitanje kolika bi onda realna kazna bila za one čija se deca drogiraju u školi, ministar odgovara:

Advertisements

– Što se mene tiče, mnogo veća od te, jer bi tako roditelji shvatili da treba da brinu o svojoj deci. Tu treba da se pita pravosuđe, a ne prosveta.

 

Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola, smatra da se problemu treba pristupiti temeljno:

– Društvo ovim mladim ljudima nije pružilo adekvatnu šansu. Sve se svodi na kauč i spavanje, niko se ne bavi sportom, ne čitaju knjige, nema sekcija po školama, prazan hod je ogroman, a jedan džoint košta 80 dinara, dok je ekstazi 100 i može da se kupi u školskom dvorištu. Droga znači smrt, a za dilere kazne moraju biti rigorozne.

 

KURIR

Advertisements

error: