MINISTAR PROSVETE: Profesori koji protestuju protiv Vučića su nebitni

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas, povodom podrške dela akademske zajednice građanskim protestima, da je neumesno praviti spiskove na fakultetu, kao i da mu ta podrška ne smeta, jer “nema tu ozbiljnih imena”.

 

– Od tih 610 je pola penzionera i pola nekih mladih istraživača, počeli tek juče da rade. Nemate tu ozbiljnih imena – rekao je Šarčević za N1.

Prema njegovim rečima, na tri, četiri fakulteta tradicionalno su okrenuti opoziciji, dok je na većini drugih fakulteta ta podrška minorna.

 

On je dodao da mu ta podrška ne smeta.

Advertisements

– Pitajte bilo kog dekana ili fakultetskog profesora da li sam mu išta rekao, da li sam ikog pozvao, a sve ih znam lično. To je njihova stvar – rekao je Šarčević i naveo da mu je bilo smešno kada je među onima koji su podržali proteste video “neka imena koja su vršila vlast”.

– Tamo se potpisuje bivši ministar (Srđan) Verbić sa suprugom, njegov bivši pomoćnik. Ako je dodatni motiv, što nisu nešto uradili, što nisu digli dževu dok su bili na vlasti – rekao je ministar.

 

Komentarišući najavljene smene prvih 10 direktora, Šarčević kaže da su se i do sada dešavala redovna smenjivanja.

– Znali smo da se sistem potkrada na sitno, sastavljeni smo od manjih jedinica. Ako svako ukrade četiri, pet radnih mesta, dobijete drugu sliku. Cilj je da nema varanja sistema – rekao je ministar.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Advertisements

error: