MINISTAR LONČAR: Naše bolnice biće najbolje u Evropi i regionu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija za tri godine u zdravstvu biti lider u regionu, ukoliko zdravstveni sektor nastavi da jača i da se razvija kao 2017. godine.

 

Lončar je za televiziju Pink istakao da su u četvrtak obavljene prve operacije u Kliničkom centru Niš, koji je otvoren 17. decembra, i dodao da naredne godine predstoji i završetak kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

 

On je rekao da je u poslednjih godinu dana nabavljeno 15 akceleratora, i da će do proleća biti instalirano još pet tih aparata.

Advertisements

“Cilj je da imamo jedan aparat na 250.000 stanovnika, kako građani ne bi čekali na terepiju i imali šansu za život”, rekao je Lončar.

 

Na pitanje koji su bili najveći poduhvati srpskih lekara u ovoj godini, ministar je rekao da su to transplantacija materice, napravljeno i ugrađeno veštačko rebro, kao i složene operacije s rukom i šakom.

“Želim da zahvalim svim medicinskim i nemedicinskim radnicima, verujem u te ljude, znam šta mogu i ako nastavimo ovako za tri godine bićemo lideri u regionu u zdravstvu”, poručio je srpski ministar zdravstva.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: