MILOMIR MARIĆ TVRDI: Arkan mi je priznao DA JE UBIJAO ZA TITA!

Podeli vest sa drugima!
  • 230
    Shares

Advertisements

Slavni novinar, glavni urednik TV Hepi Milomir Marić otkrio je kako mu je svojevremeno Željko Ražnatović Arkan ispričao da je godinama po Zapadnoj Evropi ubijao u ime Josipa Broza Tita i partije!

 

Marić je u ispovesti “Nedeljniku” prepričao i anegdotu iz Skadarlije, kada se čuveni pisac Miloš Crnjanski praktično klanjao Dragoslavu Šekularcu i njegovom fudbalskom umeću.

Prenosimo vam najzanimljivije delove Marićevog intervjua:

 

Šeki nije znao ko je Crnjanski
Crnjanski u Skadarliji kaže: “Šeki, vi ste nama u emigraciji ulepšali život onim driblingom petom u Čileu…” A Šeki ne zna ko je uopšte taj Crnjanski

Milomir Marić

* Te 1983, kada je otvoren noćni klub ‘Amadeus’, ja se pojavim na vratima i tu neki čovek u belom odelu. A tada je izlazio feljton o Mustafi Golubiću, koji je putovao po inostranstvu i u ime Kominterne ubijao razne ljude, Trockog recimo. I meni čovek prilazi i kaže: Dobro veče, ja sam Mustafa Golubić. To je bio Arkan. Pričao mi je kako je išao po inostranstvu da ubija ljude u ime Tita i partije, baš kao ovaj moj u feljtonu. Pitao sam hoće li da mi ispriča sve to i on kaže da hoće. Međutim, posle je verovatno pitao ove svoje iz Udbe i oni su mu rekli da se ne zeza.

Advertisements

* U “Dva jelena” u Skadarliji svi su se okupljali oko Miloša Crnjanskog.
I u jednom času ulazi Dragoslav Šekularac. Ustaje Crnjanski: “Šeki, vi ste nama u emigraciji ulepšali život. Ono u Čileu, onaj dribling petom…” Crnjanski uzima salvetu i smota je u krpenjaču, pa udara petom ko Šeki na SP. A Šeki ne zna ko je to i o čemu se radi. Kažu mu da je pisac. “Je l’ to Andrić?”. Ma veći od Andrića. A Šeki će: “Pa zar je to moguće?!”

* Mira Marković mi je rekla da bi da piše za “Dugu”. Znao sam kako piše i meni se to novinarski učinilo da bi moglo da bude dobro. Nisam imao nekih naročitih problema s njom. Tek na kraju, ona je postavila pitanje: “On ili ja”, a već sam bio “osuđen” od Arkana, napadnut, ja sam video da je to opasno po život i otišao sam iz “Duge”.

* Bila je u Tanjugu jedna metalna kasa, gde su čuvali tekstove iz stranih novina protiv Tita. Žika Ivanović iz Tanjuga nam je otključao tu kasu i počeli smo da objavljujemo, te Tito je sin poljskog grofa, te vanbračni sin nekog biskupa, te nekog Jevrejina Majera iz Beča. Tada sam pitao Milovana Đilasa zašto u njegovim memoarima ne piše da je Tito grofovski sin. Kaže mi on: “Mariću, ja ga znam od 1926. i to je ovaj čovek. Ali ti si mlad, u Zagrebu ima jedno 20 ljudi koji ga znaju iz 1914, pa vidi s njima.” Odem, i kažu mi stvarno da je to taj čovek.

* Pita me Goran Bregović da li mogu da nagovorim Koču Popovića da peva na njegovom albumu “Pljuni i zapjevaj”. I pitao sam Koču, kaže on: “Ma kakvi”. I onda mi reče Goran da nađem bilo kog revolucionara, ja pozovem Tempa. On nije imao problem s tim, samo što nije znao da peva.

 

IZVOR: NEDELJNIK – INFORMER

Advertisements