MILOMIR MARIĆ TVRDI: Arkan mi je priznao DA JE UBIJAO ZA TITA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Slavni novinar, glavni urednik TV Hepi Milomir Marić otkrio je kako mu je svojevremeno Željko Ražnatović Arkan ispričao da je godinama po Zapadnoj Evropi ubijao u ime Josipa Broza Tita i partije!

 

Marić je u ispovesti “Nedeljniku” prepričao i anegdotu iz Skadarlije, kada se čuveni pisac Miloš Crnjanski praktično klanjao Dragoslavu Šekularcu i njegovom fudbalskom umeću.

Prenosimo vam najzanimljivije delove Marićevog intervjua:

 

Šeki nije znao ko je Crnjanski
Crnjanski u Skadarliji kaže: “Šeki, vi ste nama u emigraciji ulepšali život onim driblingom petom u Čileu…” A Šeki ne zna ko je uopšte taj Crnjanski

Milomir Marić

* Te 1983, kada je otvoren noćni klub ‘Amadeus’, ja se pojavim na vratima i tu neki čovek u belom odelu. A tada je izlazio feljton o Mustafi Golubiću, koji je putovao po inostranstvu i u ime Kominterne ubijao razne ljude, Trockog recimo. I meni čovek prilazi i kaže: Dobro veče, ja sam Mustafa Golubić. To je bio Arkan. Pričao mi je kako je išao po inostranstvu da ubija ljude u ime Tita i partije, baš kao ovaj moj u feljtonu. Pitao sam hoće li da mi ispriča sve to i on kaže da hoće. Međutim, posle je verovatno pitao ove svoje iz Udbe i oni su mu rekli da se ne zeza.

Advertisements

* U “Dva jelena” u Skadarliji svi su se okupljali oko Miloša Crnjanskog.
I u jednom času ulazi Dragoslav Šekularac. Ustaje Crnjanski: “Šeki, vi ste nama u emigraciji ulepšali život. Ono u Čileu, onaj dribling petom…” Crnjanski uzima salvetu i smota je u krpenjaču, pa udara petom ko Šeki na SP. A Šeki ne zna ko je to i o čemu se radi. Kažu mu da je pisac. “Je l’ to Andrić?”. Ma veći od Andrića. A Šeki će: “Pa zar je to moguće?!”

* Mira Marković mi je rekla da bi da piše za “Dugu”. Znao sam kako piše i meni se to novinarski učinilo da bi moglo da bude dobro. Nisam imao nekih naročitih problema s njom. Tek na kraju, ona je postavila pitanje: “On ili ja”, a već sam bio “osuđen” od Arkana, napadnut, ja sam video da je to opasno po život i otišao sam iz “Duge”.

* Bila je u Tanjugu jedna metalna kasa, gde su čuvali tekstove iz stranih novina protiv Tita. Žika Ivanović iz Tanjuga nam je otključao tu kasu i počeli smo da objavljujemo, te Tito je sin poljskog grofa, te vanbračni sin nekog biskupa, te nekog Jevrejina Majera iz Beča. Tada sam pitao Milovana Đilasa zašto u njegovim memoarima ne piše da je Tito grofovski sin. Kaže mi on: “Mariću, ja ga znam od 1926. i to je ovaj čovek. Ali ti si mlad, u Zagrebu ima jedno 20 ljudi koji ga znaju iz 1914, pa vidi s njima.” Odem, i kažu mi stvarno da je to taj čovek.

* Pita me Goran Bregović da li mogu da nagovorim Koču Popovića da peva na njegovom albumu “Pljuni i zapjevaj”. I pitao sam Koču, kaže on: “Ma kakvi”. I onda mi reče Goran da nađem bilo kog revolucionara, ja pozovem Tempa. On nije imao problem s tim, samo što nije znao da peva.

 

IZVOR: NEDELJNIK – INFORMER

Advertisements

error: