MILOJKO PANTIĆ pita VUČIĆA: Vučiću dosta sa lopovima iz prošlosti, šta je sa ovima što sad kradu!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prošle nedelje Srbiju je potresao politički zemljotres od desetak stepeni Rihterove skale.
Najpre je SNS jednoglasno izabrala Aleksandra Vučića za svog predstavnika na predstojećim izborima za predsednika Srbije, a samo dan kasnije njihov osnivač i aktuelni predsednik države Tomislav Nikolić zatražio je da se poštuje dogovor iz 2012, da mu se vrati mesto predsednika stranke i dodeli funkcija premijera Vlade.

 

U protivnom, zapretio je Nikolić, kandidovaću se za drugi mandat predsednika. I Vučić i Nikolić kažu da sve to ne čine zbog sebe, nego iz ljubavi prema Srbiji. Takvim „ljubavnim zanosima“ jesu izmamili ovacije svojih „obožavalaca“, ali su i mnoge građane Srbije trgli iz apatije u koju su zapali gledajući već pet godina kako taj „moćan“ politički dvojac uništava Ustavom određen politički sistem i Srbiju pretvara u svoju prčiju. Da će ti silni izlivi ljubavi prema Srbiji imati sasvim suprotan efekat u građanstvu, shvatio sam posle telefonskog poziva jednog mog apolitičnog prijatelja, i to usred premijerovog sataraš ekspozea na Glavnom odboru stranke.

Advertisements

 

Sa kojim pravom taj čovek vređa sve nas koji smo 2000. najpre milionima glasova a potom i protestima skinuli sa vlasti njega i njegove političke idole Miloševića, Šešelja, Nikolića… Za njega smo svi mi prošlost, umesto da on to bude za nas. Svi smo lopovi jer smo na vlast doveli, kako kaže, „žute pljačkaše“. Pa kad je tako pošten i uzoran građanin, kakvim se predstavlja, zašto te silne lopove i pljačkaše njegova vlast nije hapsila i osuđivala? I šta je sa onima koji su takođe činili prethodnu vlast a danas su saradnici i koalicioni partneri premijera: Ivica Dačić i njegov SPS, i Palma Marković (Jedinstvena Srbija) i Rasim LJajić, Velja Ilić, Mlađan Dinkić, da pomenem samo neke iz prvog ešalona bivših i sadašnjih vlastodržaca.

 

Da li su i oni lopovi? Aleksandar Vučić zaboravlja da ima podršku samo jedne četvrtine građana naše zemlje jer je na prošlim izborima dobio 50% od približno isto toliko izašlih birača. I nema pravo da vređa one koji ne misle kao on. Sve je to u jednom dahu izgovorio moj apolitični prijatelj, tražeći da to i objavim.

 

IZVOR: OPOZICIONAR

Advertisements

error: