MILICA RAKIĆ VAS GLEDA! – ZAŠTO Srbi NEĆE u NATO!? E, PA BAŠ ZATO!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mala Milica Rakić iz Batajnice imala je samo tri godine kada su je na noši u kupatilu pogodili geleri tokom NATO napada na SRJ.

 

Pre 18 godina, 24. marta 1999. godine, počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije.

Tokom 78 dana stradalo je 2. 500 ljudi, a napravljena je materijalna šteta od 30 milijardi dolara. Jedan od simbola stradanja srpskog naroda je trogodišnja Milica Rakić iz Batajnice, koju je 17. aprila geler pogodio dok je u kupatilu sedela na noši. U ulici u kojoj je živela kao da je vreme stalo. I danas se na kućama vide oštećenja. Miličini roditelji ne žele više za medije da govore o kobnoj noći.

Advertisements

Afrim Ahmeti (43), prvi komšija Rakića, tužno je govorio o devojčicinom stradanju.
– To veče smo bili na ulici, preko puta zgrade, i gledali kako sa Dunava puca naš PVO. Odjednom, videli smo kako nešto leti ka nama… Udara u zgradu! Detonacija nas je odbacila, a mene je geler pogodio u butinu. Zgrada se nije videla od dima, a ja sam panično otrčao kući jer sam imalo bebu od godinu dana! Onda se začula vika iz Rakićevog stana. Istrčali smo napolje, a Milicu su već iznosili umotanu u ćebe… Nismo tad znali da li je živa, svi smo plakali.. Kao da su je namerno ciljali.

Njegova majka Šukrija Ahmeti (73) dodaje:
– Tu noć je većina komšija otišla u sklonište, samo smo ostali mi, Rakićevi i još jedna porodica. Ko je mogao da pomisli da će to tako da bude… Viđam Miličine roditelje često, pričaju o njoj. Tuga božja.

 

KURIR

Advertisements

error: