MILANOVIĆ NAPAO VUČIĆA: Kakvi migovi, šta se praviš važan! Srbija je smešna!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zagreb — Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović nije se usprotivio ideji vraćanja služenja vojnog roka u toj zemlji.

On smatra da bi rok trebalo da traje ne manje od pola godine, a odgovarajući na pitanje o naoružavanju Srbije kazao je da Hrvatskoj ne treba protivvazdušna odbrana od Srbije.

U prvom intervjuu od izbornog poraza njegove Socijaldemokratske partije (SDP) i povlačenja sa čela te stranke, koji je dao za N1, Milanović je rekao da bi hrvatske vlasti trebalo da raspišu referendum o vraćanju služenja vojnog roka, naglasivši da prvo treba “definisati koja je to pretnja da moramo da šaljemo mlade ljude u vojsku”.

Na pitanje novinara “da li je to naoružavanje Srbije, ‘kuvanje’ u BiH”, Milanović je prvo kazao za srpski narod u Hrvatskoj i BiH da je “to jedna priča”.

“To su naši ljudi. Tu sam dosta i emocionalno vezan za neke događaje i ljude. Ta podela u veri, mislim… Što se tiče Srba u Hrvatskoj to je jedna priča”, rekao je Milanović.

Advertisements

On je potom nastavio o vojsci Srbije koja, kako kaže, nabavlja rashodovane letelice.

“Što bi rekli tamo: ‘Oni leba nemaju da jedu u tom smislu’. Šta se praviš važan mislim, kakvi MIG-ovi? To će se srušiti pre nego što poleti. I mi zbog toga moramo da kupimo eskadrilu aviona?”, upitao je bivši predsednik hrvatske vlade.

Na novinarsko pitanje da li bi on kupio avione da je ostao na vlasti, Milanović je odgovorio da Hrvatska “nema novca za to”.

“Ali, imamo za kvalitetnu protivvazdušnu odbranu, što je jeftinije i oružje je onoga koji se brani, a ne napada. S tim da to nama protiv Srbije ne treba”, ocenio je Milanović.

On je naveo primer primer Mađarske koja “ima nekoliko polueskadrila Gripena, dodajući da su dva pala, uz opasku “desi se”.

 

B92

Advertisements

error: