MILAN GUTOVIĆ: U Srbiji se ništa ne menja sem sve većeg propadanja i bede!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Milan Lane Gutović rekao je u intervjuu za Blic da živimo običan život, da smo oduvek bili ovako mali, uniženi, pljačkani i opljačkati, te da se ništa nije menjalo.
Gutović veruje da nam je to sudbina i da šansi za nešto bolje nije ni bilo. A na kaže da na mestu predsednika očekuje bilo koga sem pravog.

– Vladar koji se plašio za život i krunu stalno je nalagao generalu nova ubistva sumnjivih. Onda mu je general kome su tolika ubistva dosadila rekao: „Vi možete sve da pobijete, sem svoga naslednika“. Koristim generalovu retoriku i kažem: „U Andrićevom vencu očekujem bilo koga, sem pravoga“. On smatra da bi možda njegov Šojić i imao šanse kada bi se kandidovao na predstojećim izborima.
– Ta ideja nije nikako za odbacivanje jer imajući u vidu gađenje i odvratnost glasača prema ponuđenom, mislim da bih imao šansi koje nisu zanemarljive. Jedino zastrašujuće u toj ideji je mogućnost da pobedim.

Na pitanje da li ćemo opstati ako ova vlast, sa najvećim rezultatima u istoriji Srbije opstane još neki mandat glumac odgovara:

– Koje jade smo sve preživeli, pa će valjda i ti rezultati i uspesi da se pregrme nekako.

Advertisements

Gutović voz sa freskama koji je bio namenjen relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica naziva „mobilnim manastirom“.

– Čuo sam za taj „mobilni manastir“, ali mislim da „otpravnik“ nije kriv što je voz zaustavljen. Stvar je možda bila tehničke prirode… Recimo… bojice se nisu osušile na freskama jer je rađeno na brzinu, a i u žurbi se previdelo da u takvoj tvorevini mašinovođa mora da bude ili pop ili kaluđer ili monah. Kao vernik mislim da je ovaj mobilni manastir zaustavio sam Svevišnji jer su naši sveštenici kao ovlašćeni dileri vere na ove nepravilnosti ćutali.

Na pitanje o tome kakva bi vlast odgovarala našem čoveku i dali je ona uvek ta koja je kriva, glumac odgovara:

– Nije vlast kriva… Mi smo se navukli na sultane i careve jer nam je tako bilo najbolje. Kada vlada jedan čovek, principi vladavine su potpuno jasni. Od njegove volje, raspoloženja i ukusa zavisi sve u toj zemlji i za sve je odgovoran samo on. Vlast je skrojena za njega. On je granica koja slobodi daje formu i smisao. Ovakva totalitarna vlast može da se ne voli ili da ne odgovara, ali nije pokvarena jer je iskreno sebična. Znam da vlast može da se voli i kada je pokvarena, ali… to je kao kod oralnog seksa, pitanje ukusa.

 

(Izvor: Blic)

Advertisements

error: