MEŠTANI MARTONOŠA: Vučiću, migranti nam muče žene, tuku starce i pljačkaju kuće!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Policiji i pokrajinskom ombudsmanu predočio sam šta tišti meštane, kaže Gergelj Horvat, predsednik Saveta MZ Martonoš.

 

Ulice Martonoša sve manje su bezbedne za starosedeoce tog sela kod Kanjiže. Meštani bez uvijanja prstom upiru u pojedine novopridošlice.

Nakon potpisivanja Sporazuma o readmisiji sa EU, njih su na krajnji sever Bačke privukle jeftine kuće, koje su kupovali za nekoliko hiljada evra. Umesto suživota i obostranog uvažavanja, svakodnevica meštana ispunjena je strahom i neizvesnošću.
– Grupe maloletnika, koji nemaju više od četrnaest godina, maltretiraju naše devojčice. Na ulici ih prate, a napadaju i žene. Nije neuobičajeno da uznemiravaju i starce – kaže Gergelj Horvat, predsednik Saveta MZ Martonoš.

Policija ne stiže uvek

Advertisements

Navodi da je sa konkretnim slučajevima uznemiravanja upoznao i policiju.
– Očekujem da neko nešto preduzme jer ovako više ne može. U Martonošu policija nije stalno prisutna. Po potrebi dolaze iz sedam kilometara udaljene Kanjiže. Naše nove komšije se ponašaju kao da za njih zakoni ove zemlje ne važe. S tim smo još 2011. upoznali ministra Rasima Ljajića. On je tada posetio Martonoš, obećao pomoć. Verujte, situacija se u međuvremenu pogoršala – ogorčeno konstatuje sagovornik Kurira.

Poslednjih godina utočište u ovom selu pronašlo je oko 170 novopridošlica.
– Po mojoj proceni, ta brojka je sigurno veća. Malo ko od njih ima lične isprave. Maloletnici po selu voze bez vozačke dozvole. Jednom prilikom su pokušali da upadnu u školu dok je trajala nastava. Vrata su bila zaključana, pa su lupali u prozore. Noću na taj način uznemiravaju staračka domaćinstva – kaže Horvat.

KURIR

Advertisements

error: