Medvedev u Skupštini Srbije: Rusija će vam biti odan saradnik!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev boravi u poseti Srbiji, a posle svečanog dočeka ispred Palate Srbija i obraćanja u Skupštini Srbije polažio je vence na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

 

Prethodno, ruski premijer, koji je u Srbiju stigao povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, prisustvovao je prikazu “Sloboda 2019” na batajničkom aerodromu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ispred Palate Srbije upriličen je svečani doček, a održan je i sastanak premijerke Srbije Ane Brnabić i Medvedeva.

 

17.08 – Medvedev i Brnabić su položili vence na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

 

16.51 – Medvedev je istakao saradnju Rusije i Srbije u oblasti poljoprivrede, železnice, ali i u gradnji Ruskog toka.

Advertisements

“Naši narodi žele da budu u kontaktu, oko 70.000 ruskih turista dolazi u Srbiju, kod nas dolazi oko 60.000 Srba. Mi ćemo danas preneti srpskoj strani stranicu Miroslavljevog jevanđelja, a povratićemo slike ruskog umetnika”, rekao je Medvedev što je propraćeno uz aplauz poslanika.

 

16.45 – U svesti ruskog naroda postoji misao da su Srbiji i Rusi bratski narodi, a u tome nas vezuje i pravoslavna vera, kazao je Medvedev.

“Čak i sama zgrada Skupštine u kojoj se nalazimo je primer naše saradnje, jer je arhitekta ovog zdanja Nikolaj Krasnov. Da ne govorim da smo bili braća po oružju”, rekao je Medvedev.

 

Kurir.rs

Foto: Kurir 

Advertisements

error: