MEDIJI U REGIONU BRUJE: Nova premijerka Srbije je Hrvatica i lezbejka, Srbi je ne vole?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ana Brnabić, aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave, nova je mandatarka za sastav Vlade Srbije, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u predsedništvu Srbije.

 

“Ana Brnabić je vredna, poseduje stručne i lične kvalitete i uveren sam da će pokazati poštovanje prema partijama, raditi na boljitku za našu Srbiju”, rekao je Vučić.

“Odluku sam doneo u u skladu sa interesima Srbije i njenim proklamovanim ciljevima. Od novog premijera očekujem da obezbedi kontinuitet politike koju Srbija vodi, jer se, kako je rekao, ona ne može menjati iz godine u godinu”, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da treba nastaviti put evrointegracija Srbije, ali i održati najbolje moguće odnose sa Rusijom, Kinom i državama arapskog sveta. Takođe od novog premijera je zatražio da nastavi trend povećanja zaposlenosti, angažuje se na poboljšanju stanja u zdravstvu i rekonstrukciji javnih objekata.

Predsednik Srbije je objasnio da će Ana Brnabić, kojoj je poverio mandat za sastav nove vlade, da se bavi pitanjima iz oblasti ekonomije, digitalizacije i slično.

Vučić je naveo da će lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić “suštinski voditi politički deo”, kao i da će biti promena među ministrima i “jedno ili dva ministarstva više”.

Advertisements

Brnabić: Nastaviti reforme nesmanjenim tempom

Ana Brnabić, kojoj je dodeljen mandat za sastav Vlade Srbije, izrazila je zahvalnost predsedniku Srbije na ukazanom poverenju i navela da će raditi na nastavku reformi.

“Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština Srbije izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i sa ljubavlju”, rekla je mandatrka za sastav nove Vlade Srbije za list Blic.

Brnabić je navela da je svesna odgovornosti koju preuzima jer treba da nasledi pravog lidera, kao i obaveza prema gradjanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osete kroz bolji kvalitet života.

Ona je rekla da kreće da radi na ekspozeu i sastavljanju Vlade i da je važno da se rad na projektima nastavi.

Dačić poštuje Vučićevu odluku

Ivica Dačić, dosadašnji vršilac dužnosti premijera i lider Socijalističke partije Srbije koji je figurirao u javnosti kao potencijalni Vučićev naslednik na funkciji premijera, rekao je da poštuje odluku predsednika Srbije da Ana Brnabić bude premijerka. Dačić je rekao i da SPS očekuje veće učešće u vlasti u Srbiji.

IZVOR: Radio Slobodna Evropa

Advertisements

error: