MARTINOVIĆ: Protest trudnica je napad na Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Organizacija „Mame su zakon“ najoštrije je osudila izjavu koju je u toku skupštinske rasprave izneo poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović koji je za protest nezadovoljnih trudnica i porodilja rekao da je stranački protest protiv Vlade Srbije.

 

U saopštenju nezadovoljnih porodilja i trudnica se navodi da je Martinović na taj način „targetirao“ najosetljiviju i ekonomski izuzetno poniženu grupu od više od 1.000 žena koje su juče učestvovale u mirnoj protestnoj šetnji zbog loših efekata primene Zakona o finansijskoj podršci sa decom.

 

„Zašto poslanik skupštinske većine nije bio glasan i zašto je prećutao skupštinsku raspravu kada je usvajan zakon koji će veliki broj porodilja ostaviti sa mesečnim primanjima od par hiljada dinara, među kojima ima i ekstremnih primera sa iznosima od 1.000 do 3.000 dinara? Zašto tada nije radio svoj posao“, upitale su u saopštenju.

Advertisements

Ocenjuje se i da je „sramno i iznad svega nepristojno“ od Aleksandra Martinovića da se „politički razračunava preko leđa trudnica i porodilja i njihovih novčanika“.

 

Martinoviću su nezadovoljne porodilje i trudnice ukazale na to da ukoliko se nije osetio pozvanim da ih podrži juče na protestu u Beogradu, onda ne sme i ne treba da osuđuje druge koji su to uradili.

 

Pozvale su skupštinsku većinu da na dnevni red stavi Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je juče u skupštinsku proceduru predala poslanica Pokreta centra Tatjana Macura, a koji je napisan u saradnji sa trudnicama i porodiljama.

„To će biti odličan uvod u raspravu koja ima za cilj da se zakon koji je 1. jula stupio na snagu izmeni“, navodi se u saopštenju.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: