MARTINOVIĆ: Ne mogu da vam kažem kolika mi je plata

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Narodni poslanik Aleksandar Martinović nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije prihode koje ostvaruje kao predavač u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji.

 

Podatke o primanjima šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke krije i direktor te škole Hristos Aleksopulos koji ni posle više od mesec dana nije Pištaljci dostavio podatke o Martinovićevom angažmanu. Aleksopulos tvrdi da je škola pod „hakerskim napadom“ i da je to razlog što ne može da nam dostavi tražene podatke.

 

Martinović je neprijavljivanjem imovine prekršio član 30 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije: „… funkcioner može da se bavi naučnoistraživačkim radom, nastavnom, kulturno-umetničkom, humanitarnom i sportskom delatnošću, bez saglasnosti Agencije, ako time ne ugrožava nepristrasno vršenje i ugled javne funkcije. Prihode od ovih poslova, odnosno delatnosti, funkcioner je dužan da prijavi Agenciji“.

Advertisements

 

 

Funkcioner koji ne prijavi imovinu Agenciji ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini, kažnjava se zatvorom od šest meseci do pet godina po kaznenim odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

 

Martinović, inače docent upravnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, nije odgovorio na pitanje novinara kolika su mu primanja u školi u Ćupriji i zašto ih nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, već je kazao da ćemo sve podatke dobiti od visoke škole: „Sačekajte da prođe hakerski napad pa ćete dobiti informacije“, rekao je poslanik Martinović u izjavi za Pištaljku.

 

IZVOR: Danas.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: