MARTINOVIĆ: Kad umrete više niste vlasnici svojih organa!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović, “briljirao” je juče tokom skupštinske rasprave o Predlogu zakona o presađivanju ljudskih organa.

 

On je pred poslanicima i javnosti “branio” ovaj zakon i govorio o tome zašto ga treba usvojiti, pa je u toj raspravi došao i do zanimljivog zaključka.

“Čovek kada umre, dakle tog momenta više nije vlasnik bilo čega, pa nije vlasnik ni svojih organa”, rekao je on.

Advertisements

 

Zbog ove izjave reagovali su i pojedini opozicionari na društvenim mrežama. “Postisao sam saglasnost i postao dobrovoljni donor organa pre nekoliko godina (zajedno sa Rodoljubom Šabićem), ali to je bila moja volja… Oni jednostavno sve, ali baš sve upropaste”, napisao je lider PSG Saša Janković.

 

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović dao je svoje objašnjenje kao pravnik. “Zaostavština pokojnika nije strvina, pa ni njegovo telo, kako je definiše Aleksandar Martinović. Prema telu preminulog još od starih Egipćana gaji se poseban kult. Da ne spominjem običaje u Srbiji. Niko do sada nije tako oskrnavio taj kult kao gospodin Martinović”, napisao je Veselinović.

 

Autor: Blic

 

Advertisements

error: